(video) Când doi se bat, al treilea câștigă! Cum George Russell a obținut gratuit o victorie în Austria

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, desfășurat duminică la Spielberg, s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a britanicului George Russell. Acesta pur și simplu a beneficiat de un incident între compatriotul său Lando Norris şi olandezul Max Verstappen. Ultimii doi, în ultimele tururi, luptau aprig pentru victorie, dar până nu au avut un contact.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

George Russell, care a plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, a adus prima victorie pentru Mercedes din noiembrie 2022, când tot el s-a impus în Brazilia, reuşind primul lui succes în Formula 1. Britanicul a fost urmat pe podium de australianul Oscar Piastri şi de spaniolul Carlos Sainz. Lewis Hamilton a finisat pe a patra poziție.

După acroşajul dintre Max Verstappen şi Lando Norris, olandezul, plecat din pole position, a încheiat cursa pe locul 5. Problemele însă au fost mai grave la mașina lui Norris, acesta fiind nevoit să abandoneze chiar pe ultima sută de metri.

Top 10 a fost completat de germanul Nico Hulkenberg, mexicanul Sergio Perez, danezul Kevin Magnussen, australianul Daniel Ricciardo şi francezul Pierre Gasly. Punctele obținute de echipa Haas i-au permis detașarea de codași (19 p.)! Ultimii în listă sunt Alpine-Renault cu 9 puncte, Williams-Mercedes cu două puncte și Sauber-Ferrari cu 0 puncte.

În clasamentul piloţilor, Verstappen şi-a mărit avansul faţă de Leclerc şi Norris, care nu au obţinut puncte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise