(video) Câte pachete de ţigări încap ascunse într-un Lexus LS? Le-a găsit un câine la vama Giugiulești

Misiune îndeplinită cu succes de către NERO, câinele de serviciu al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-Galați. Și de această dată a reușit să încurce planurile unui tânăr, care a ascuns mii de țigarete în locașuri special amenajate ale mașinii – un Lexus LS din a doua generaţie.

Peste 400 de pachete de țigări au fost depistate ca urmare a unei intervenții suplimentare a echipei canine, formate din inspectorul-chinolog Ion Balușca și câinele de serviciu NERO.

https://youtu.be/JW3uu4B3ssQ

Descoperirea a fost făcută în după-amiaza zilei de ieri, 20 aprilie, pe direcția de ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Acolo s-a prezentat un bărbat de 33 de ani, cu dublă cetățenie, la volanul unui Lexus înmatriculat în Irlanda.

La efectuarea controlului de frontieră, polițiștii au sesizat lucrătorii vamali despre faptul că ar exista suspiciuni asupra autoturismului dat. În cadrul procesului de control pe linia de competență a Serviciului Vamal, tânărul a semnat declarația pe proprie răspundere, comunicând că nu ar avea nimic de declarat.

Totuși, în baza analizei de risc, s-a decis aplicarea unui control suplimentar cu implicarea câinelui de serviciu al Poliției de Frontieră. Ca urmare, fiind alertați de semnalul lui NERO, polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au intervenit și, în aripile laterale părții din față a caroseriei și sub bancheta din spate, s-au depistat 419 pachete de țigări de marca Rotmans, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Bărbatul, care este și posesorul legal al mijlocului de transport, a recunoscut ulterior că marfa îi aparține, declarând că intenționa să realizeze țigările pe piața neagră din România.

Pe caz, a fost întocmit proces verbal de reținere în comun, conform art. 287 al. (10) CC al RM, întreaga cantitate de marfă fiind ridicată de către Serviciul Vamal, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-bmw-x6-a-fost-taiat-la-propriu-in-vama-pentru-a-scoate-din-el-toate-pachetele-de-tigari-ascunse/

Cmentariile sunt închise