(video) Câteva maşini văzute în filmul No Time To Die au fost vândute la licitaţie. Cea mai scumpă – replica celebrului DB5

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O replică Aston Martin DB5, folosită pentru cascadorii în filmul No Time To Die din 2021, a fost vândută în schimbul a 2.922.000 de lire sterline în cadrul unei licitaţii de caritate organizată de Christie’s pentru a sărbători 60 de ani de la filme cu James Bond.

Fiind unul dintre cele trei modele speciale Aston Martin incluse în licitația de caritate, replica DB5 donată de Aston Martin Lagonda a fost lotul-vedetă, fiind cumpărată de un ofertant telefonic cu mai mult decât estimase casa de licitaţii.

Dacă nu aţi ştiut, aflaţi că această mașină este una dintr-un total de opt! Toate au fost construite și proiectate exclusiv de Aston Martin pentru filmul No Time To Die, fiecare fiind modificată în mod unic pentru rolul său individual pe ecran. Replica vândută de Christie’s include gadgeturi operaționale, inclusiv o plăcuță de înmatriculare digitală rotativă, faruri retractabile, mitraliere de tip pop-out și mini “bombe”.

În film, DB5 apare într-o secvență palpitantă de urmărire, condus de James Bond (Daniel Craig), cu Madeleine Swann (Léa Seydoux) alături de el, prin Matera, Italia. Mașina își demonstrează capacitățile dinamice incredibile, în timp ce perechea conduce cu viteză mare prin oraș pentru a scăpa de urmăritori înainte ca Bond să scoată la iveală mitralierele ascunse.

Veniturile din vânzarea replicii DB5 se vor trimite către: The Prince’s Trust în munca sa cu tinerii; Fondul de caritate al Prințului de Wales în sprijinul organizațiilor de caritate care asistă membrii activi și foști ai agențiilor de informații din Regatul Unit; și trei organizații de caritate care sprijină membrii în serviciu și foști ai Forțelor Speciale din Regatul Unit.

La licitație, la care au participat actorii Dali Benssalah și Samantha Bond, s-a vândut și un Aston Martin V8 din 1981, condus de Daniel Craig în acelaşi film. Modelul emblematic, care a fost cea mai rapidă mașină de producție cu patru locuri din zilele sale și primul adevărat supercar din Marea Britanie, este similar cu cel folosit în filmul Bond din 1987 – The Living Daylights.

Donat de EON Productions, acest Aston Martin V8 a fost vândut pentru 630.000 de lire sterline pentru a sprijini activitatea UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați.

De asemenea, în cadrul licitaţiei a fost vândut un Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition, unul dintre cele 25 de exemplare create de Aston Martin pentru a sărbători includerea mașinii în No Time To Die.

Dispunând de o plăcuţă unică cu semnături gravate de la producătorii Michael G. Wilson și Barbara Broccoli, dar și actriţa Lashana Lynch, care a condus același model Aston Martin ca și Nomi în film, mașina a strâns 403.200 de lire sterline pentru a sprijini Fundația Regală a Prințului și Prințesei de Wales.

Iată şi loturile Jaguar Land Rover vândute în cadrul licitaţiei:

  • Un Land Rover Defender pre-producţie, cu numărul VIN 007 şi cu 400 CP, folosit pentru cascadorii (unul din 10 folosite în film) – 189.000 de lire sterline.
    • Banii vor fi donaţi pentru sprijin Crucii Roşii din Marea Britanie.
  • Un Defender 110 V8 Bond Edition (525 CP), creat de SV Bespoke și inspirat de specificațiile SUV-urilor prezentate în film – 163.800 de lire sterline
    • Fondurile vor ajuta organizația de caritate, Tusk, să amplifice impactul inițiativelor progresive de conservare în Africa, care protejează speciile pe cale de dispariție, protejează biodiversitatea și împuternicesc comunitățile locale. 
    • Doar 300 de exemplare Bond Edition au fost făcute, iar acest exemplar cu specificații pentru piaţa din Marea Britanie are un logo unic „60 Years of Bond” gravat pe capătul stâng al planşei de bord.
  • Un Range Rover Sport SVR (575 CP) în Eiger Grey cu Carbon Pack și jante din aliaj Narvik Black de 22 inchi cu anvelope pentru toate terenurile – 75.600 lire sterline.
    • Acest vehicul este unul dintre cele șase livrate pentru cascadorii şi dispune de aceeași suspensie special reglată de inginerii SVO pentru maşina comercializată public.
    • Banii au fost donați pentru Into Film şi London Screen Academy.
  • Un Jaguar XF din 2021 cu 380 CP pentru cascadorii – 37.800 de lire sterline.
    • Echipa SVO a lucrat împreună cu echipele de cascadorii pentru a modifica și adapta vehiculele pentru a se asigura că pot efectua cascadorii dinamice necesare.
    • Este unul din şase livrate de Jaguar pentru film.

S-a vândut la licitaţie şi motocicleta Triumph Scrambler 1200 XE, folosită pentru un salt epic în piață – 138.600 de lire sterline. A fost modificată special pentru a face față rigorilor secvenței de acțiuni italiene. Coordonatorul cascadoriilor Lee Morrison a lucrat cu echipa Triumph pentru a crea o motocicletă care nu numai că ar avea performanțe la un nivel înalt, dar ar arăta bine în timp ce o face.

Licitația live a inclus 25 de loturi precum vehicule, ceasuri, costume și elemente de recuzită, dintre care multe se referă la cel de-al 25-lea film Bond – No Time To Die – ultimele șase loturi oferite reprezentând fiecare dintre cei șase actori care l-au jucat pe Bond.

O vânzare online cu 35 de loturi care acoperă cele 25 de filme, continuă până la Ziua James Bond din 5 octombrie 2022 – cea de-a 60-a aniversare de la premiera mondială a primului film James Bond Dr. No în 1962.

Suma totală adunată în cadrul licitaţiei live:

Cmentariile sunt închise