(video) Caz real din Chișinău! Deși există probe, de aproape două luni niște spărgători de mașini nu pot fi reținuți de poliție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fără prea multe comentarii, doar urmăriți linia mesajului, atrageți atenția la numărul de îndemnuri la așteptare, trageți concluzii și urmați sfaturile celor care s-au pomenit deja în situații neplăcute. Mesajul anonim ne-a fost expediat la adresa redacției și îl atașăm fără modificări.

„Bună ziua! Vreau să vă relatez o poveste despre cum mi-a fost spartă mașina și despre cum, după aproape două luni, făptașii încă nu au fost găsiți și au liber la alte spargeri.”

Capitolul I

„Se întâmpla în noaptea de 8 spre 9 decembrie 2023, când eram la un eveniment de familie într-un restaurant din capitală (localizat în Parcul Valea Trandafirilor). Am venit cu mașina și am parcat-o în fața restaurantului. Portmoneul și alte lucruri personale le-am lăsat în mașină, că eram și așa pe mare întârziere. Și la urma urmei, ești chiar în fața restaurantului, ce s-ar putea întâmpla? Dar s-a întâmplat.

La un moment dat cineva din invitați se apropie de mine și îmi înmânează actele din portmoneu și atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Am coborât în parcare și am găsit geamul spart și totul în interior răscolit. Acea cunoștință care mi-a dat actele a zis că s-a apropiat de ea un tânăr și a întrebat dacă mă cunoaște (nume, prenume), i-a dat actele și a dispărut.

Bineînțeles, am chemat Poliția să documenteze cazul. Echipajul, aflând că pagubele, în percepția lor, nu sunt atât de importante, au tratat situația cu… un anumit grad de indiferență, au înregistrat cazul și au plecat. Mi-au zis că voi fi sunat. Ok, zic, voi aștepta…”

Capitolul II

„Actele mele au fost lăsate, nu și lucrurile personale, printre care portmoneul cu cardurile bancare. Evident, toate cardurile au fost blocate imediat. A doua zi, pe 9 decembrie, îmi vine o notificare prin SMS de la bancă despre faptul că cineva a încercat să folosească al meu card pentru a achiziționa ceva într-un Food Court din Malldova (centrul comercial de pe bd. Dacia). Am sunat imediat la poliție, am povestit toate cele întâmplate și iarăși, oarecum nepăsători, mi-au spus: „Așteptați, de luni veți fi sunat”. Ok, zic, voi aștepta…

În ziua următoare, 10 decembrie, merg personal în mall și cer înregistrarea video cu cei care au încercat să folosească cardul. Pe 11 decembrie, mai apare o tentativă de a folosi cardul, deja într-un market din același centru comercial. Am mers și acolo să caut video, dar fără succes. Totuși, cel puțin am o înregistrare video și acum le văd fețele, îmi recunosc și portmoneul. Îmi spun că jumătate de treabă e făcută și că a rămas mai nimic, să le dau înregistrarea polițiștilor și în câteva zile s-a rezolvat. Dar eu aștept încă să fiu sunat… Însă nu mă sună nimeni…”

Capitolul III

„Între timp, găsesc pe rețele sociale postări despre cum tot în acea noapte când mi-a fost spartă mașina, au mai fost sparte alte cel puțin patru.

Am mai așteptat câteva zile să fiu sunat, după care m-am pornit să caut singur sectorul și polițistul care se ocupă de caz, să îi prezint probele și informațiile acumulate. Într-un final l-am găsit și i-am prezentat totul. Având tot șirul evenimentelor, s-ar fi putut ridica înregistrări video pentru un scurtmetraj (de la restaurant, food court, market, din tot centrul comercial), dar am mari dubii că s-au întreprins asemenea măsuri.

După prezentarea materialelor mi s-a comunicat să aștept, că voi fi informat. Ok, zic, voi aștepta…”

Capitolul IV

„Peste o perioadă am fost informat că a fost pornită o cauză contravențională și că se întreprind măsuri de identificare a făptașilor. Am tot așteptat și așteptat, iar la un moment dat am sunat polițistul să văd cum se mișcă lucrurile. Am fost informat că ei sunt căutați, dar fără rezultate la moment.

Eu înțeleg foarte bine că dosarele cu pagube considerabile sunt mai importante, iar asemenea găinării sunt lăsate la prăfuit, dar nu pot asemenea specimene să se plimbe nestingheriți, știind că nimeni nu se va ocupa de ei.

De aceea am decis să apelez la comunitate, poate îi ajutăm pe polițiști să găsească făptașii mai repede. De asemenea, din proprie experiență neplăcută, vă sugerez să nu lăsați nimic valoros în mașină, chiar și pe perioade scurte, chiar și în locuri pe care le considerați sigure!”

Cmentariile sunt închise