(video) Premieră în China: Noua, a treia generaţie Ford Edge

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră interesantă în China – a treia generaţie Ford Edge şi încă una adaptată pentru piaţa locală – L – cu ampatament lung!

Inițial, modelul Edge a fost creat în Statele Unite și a fost un exclusiv pentru piața locală. Dar a doua generaţie, lansată în 2014, a existat şi într-o variantă specială chineză, cu un corp alungit şi un al treilea rând de scaune.

Acum Edge se mută complet în China. În Canada, producția modelului nord-american va fi întreruptă în 2024, iar un moștenitor direct nu va apărea. Această strategie este surprinzătoare, deoarece în SUA vânzările Edge se ridică la aproximativ 85 de mii de bucăți pe an, în timp ce în China se înregistrează cam jumătate din acest număr.

Caracteristici cheie:

  • Noul Ford Edge L este vizibil mai mare decât predecesorul chinez, nu mai vorbim de americanul cu cinci locuri. Aproape că a ajuns din urmă modelul Explorer superior, dar a păstrat totuși o platformă simplă, cu o poziție transversală a motorului și tracţiune frontală de bază.
  • Măsoară 5.000 mm (+122 mm față de modelul anterior Edge plus), 1.961 mm în lăţime (+36 mm), 1.773 mm în înălţime (+3 mm) şi un ampatament întins cu 100 mm, până la 2.950 mm.
  • Blocurile optice LED sunt lipite de grila radiatorului. Benzi LED orizontale la trei nivele servesc drept lumini de zi. Este disponibil din start cu pachetul sport ST-Line (maşina albastră din galerie), care include printre altele un design mai agresiv al barelor de protecție, un decor negru abundent, jante la 21 inchi, etc.
  • Bordul maşinii este realizat în stilul maşinilor locale Mondeo şi Evos. Şoferul are în faţa sa un monitor de 12.3 inchi. Sistemul multimedia Sync+ 2.0 rulează pe un ecran lat de 1.1 metri, cu o diagonală de 27 inchi, iar rezoluția este echivalentă cu standardul 4K. Afișajul poate fi ocupat complet de o singură aplicație (de exemplu de o hartă de navigaţie) sau împărțită în zone tematice. Există, de asemenea, un ecran head-up display.
  • Ford Edge L va fi oferit cu două configurații interioare cu șapte locuri. În cea de bază este o banchetă pe al doilea rând, cu trei locuri + o banchetă cu două locuri pe al treilea rând, iar în cea bogată opțională sunt două scaune individuale pe al doilea rând şi o banchetă cu trei locuri pe al treilea.
    • În cazul scaunelor individuale din al doilea rând, acestea dispun de: control electric, memorie, încălzire, ventilare, suporturi pentru picioare şi spătare ce pot fi înclinate până la 60 de grade.
    • Cotierele lor centrale au nişe pentru încărcarea wireless a telefoanelor.
  • Printre altele mai dispune de climatizare automată pe trei zone şi acoperiş panoramic.
  • Ford Edge L are standard un benzinar EcoBoost turbo de 2.0 litri (252 CP/378 Nm) + o cutie automată cu opt trepte.
    • În plus, pentru prima dată în istoria modelului, a fost pregătită o motorizare hibridă. Același benzinar şi un motor electric pun la dispoziţie în total 275 CP și 405 Nm.
    • Cu această unitate de propulsie poate face 0-100 km/h în 7.1 secunde. Autonomia maximă cu un rezervor complet poate ajunge la 1.188 km.
  • Ambele unităţi de propulsie pot fi combinate cu tracţiune faţă sau integrală. Mai mult, în cazul hibridului se foloseşte un sistem tradiţional cu un ambreiaj, demultiplicator şi arbore cardanic, în locul unui electromotor separat pe puntea din spate.

Întreprinderea comună Changan Ford se va ocupa de producţia lui Edge L. Startul vânzărilor este programat pentru luna aprilie, în timp ce hibridul va apărea din iulie. Preţul nu s-a anunţat la moment

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/