(video) Chevrolet prezintă un motor V8 de 7.0 litri care poate fi cumpărat angro şi pus pe maşini

Într-o lume în care majoritatea producătorilor auto se orientează spre downsizing, spre a micşora cât mai mult posibil volumul propulsoarelor, chiar și pe SUV-uri sau pickup-uri mari putem întâlni motoare cu o capacitate cilindrică destul de modestă. Pe de altă parte, există jucători pe piaţă care mai oferă agregate-monstru, voluminoase, unde mai pui că sunt natural aspirate.

În același timp, unele companii se întâmplă să furnizeze motoare similare gata asamblate pentru proiecte private sau întreprinderi mici. Unul dintre cei mai populari producători de astfel de produse este nimeni altcineva decât Chevrolet, iar ultima noutate din această gamă este un nou benzinar V8 LS427/570 care are un volum impresionant de 7.0 litri!

După cum am menţionat, şi această unitate de propulsie din aluminiu turnat vine gata asamblată, fiind necesară doar instalarea suficient de uşoară şi conectarea la maşinăria necesară. Produce în total 578 CP la 6.200 rpm şi 732 Nm la 4.800 rpm, cu 66 cai şi 95 Nm mai mulţi decât versiunea LS7 precedentă.

Printre avantajele noii generații se numără un sistem de lubrifiere cu un carter umed, care elimină necesitatea de a instala un rezervor de ulei separat, a unei rețea de ulei și altor componente aferente necesare în cazul unui carter uscat.

LS427/570 mai este dotat cu un arbore cotit plat din oţel forjat, biele din titan forjat, capete de cilindru portate CNC cu supape de admisie din titan, supape de evacuare prelucrate cu sodiu şi alte lucruri interesante.

Datorită tuturor acestor elemente rigide este capabil să înregistreze până la maxim 7.000 rpm, motiv pentru care cei de la General Motors se laudă că este cel mai puternic motor natural aspirat pe care l-au făcut vreodată!

Totuşi, mai este necesar de remarcat faptul că LS427/570 nu va putea fi instalat legal pe o maşină stradală, cel puţin nu va fi posibil în SUA. Motorul este proiectat pentru a fi utilizat în curse sau alte aplicaţii, astfel încât sub capota vreunei maşini de serie a unui brand care este parte a grupului american, nu se va găsi.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/