(video) Cifrele zilei: Numărul mașinilor evacuate la Trușeni din 2020 și suma încasată de prestatorul de servicii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum aproape 3.5 ani în urmă, la 28 septembrie 2020, poliţia anunțase startul oficial al activității companiei Magda Tur în termeni de prestare a serviciilor de evacuare la parcarea specială de lângă Trușeni cu autospeciale proprii.

De atunci, maşini parcate neregulamentar în mun. Chișinău, predominant pe teritoriul capitalei, la solicitarea INSP au fost transportate la parcarea specială.

Colegii de la TV8 au realizat un reportaj care abordează subiectul lipsei locurilor de parcare, a parcărilor neregulamentare, a amenzilor, a activității companiei ce evacuează autovehiculele la poligonul de lângă Trușeni și altele aferente.

Emisiunea completă:

Curios mai este de aflat că în toată această perioadă de activitate compania Magda Tur a solicitat să fie modificate tarifele, însă conducerea Poliției Naționale s-a opus și a refuzat orice modificare! Respectiv, costul evacuării la Trușeni a rămas neschimbat la 790 de lei din anul 2020.

Din momentul în care IGP și Magda Tur au încheiat contractul de prestare a serviciilor de evacuare, circa 23.000 de autovehicule au fost duse în suburbia capitalei conform regulamentului.

Și în condițiile în care o singură procedură de evacuare costă 790 de lei, reiese că firma a încasat peste 18 milioane de lei doar din acest serviciu, fără a lua în considerare alte taxe precum cea pentru depozitare în parcarea specială.

Subiectele abordate în emisiune, separat:

Vezi și: Imaginea zilei: Parcarea din Chișinău care percepe mai mult de 5 euro pentru nici o oră

Cmentariile sunt închise