(video) Compania Anadolu Isuzu a fost aleasă să ne livreze încă 100 de autobuze pentru Chişinău

În luna mai din anul curent, Consiliul Municipal Chișinău a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău pentru anii 2020-2023. Asta înseamnă că a fost acceptată propunerea grupului de lucru special, de achiziționare în anul curent a: 100 autobuze, asamblarea a 30 troleibuze şi achiziționarea a 18 unități de transport articulat. În a doua etapă urmează să fie cumpărate alte 150 autobuze, 70 de troleibuze tradiționale şi 20 de troleibuze articulate.

Şi iată că acum câteva ore a fost ales ofertantul câștigător pentru achiziționarea primelor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău – compania Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. (o întreprindere comună între producătorul japonez ISUZU Motors şi grupul turcesc Anadolu) – care ne va livra vehicule de model Citiport 12, exact de felul celor care deja se întâlnesc pe străzile capitalei, achiziționate de administrația anterioară.

Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei.

Conform informaţiilor disponibile, ISUZU a propus cea mai atractivă ofertă, un autobuz costând 156.400 de dolari SUA, echivalentul a 132.300 de euro. Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru creat pentru alegerea ofertantului a fost raportul calitate-preț propus de producătorul de vehicule, precum era stipulat în caietul de sarcini.

Compania câștigătoare a oferit şi o garanție de 5 ani pentru autobuzele care vor avea o caroserie vopsită într-o nuanţă albastră. În această perioadă, producătorul își asumă responsabilitatea inclusiv să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: schimbul de lubrifianţi, filtre, curele, deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

Toți membrii Grupului de lucru au votat unanim pentru oferta propusă de compania ISUZU, care a fost selectată dintre mai mulți producători precum MAZ, BMC, OTOKAR.

Iată caracteristicile autobuzului selectat. Printre cele mai importante se numără un motor turbo diesel care corespunde normelor de poluare Euro 6 OBD-D (300 CP/1.200 Nm), o suspensie pneumatică, trei uşi duble, sistem de climatizare, etc. Modelul dispune de o capacitate maximă de 107 pasageri.

[embeddoc url=”https://www.isuzu.com.tr/assets/images/catalog/en/citiport-12-v-eng.pdf”]

Cmentariile sunt închise