(video) Premieră mondială: Noul Genesis GV60

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o avanpremieră organizată la mijlocul lunii august, Genesis a ales ultima zi a lunii septembrie pentru a prezenta în toate detaliile noul GV60. CUV-ul (crossover utility vehicle) electric se prezintă pentru toate pieţele, inclusiv pentru cea europeană!

Caracteristici cheie:

  • Este o maşină construită pe platforma modulară E-GMP şi va fi un model exclusiv electric, fără careva variaţii cu motoare cu combustie internă. Respectiv este numit primul automobil electric dedicat al mărcii.
  • Adoptă o nouă emblemă Genesis cu aripi, cu o grosime redusă cu aproape 80% comparativ cu cea precedentă. 11 culori pentru exterior şi cinci pentru interior sunt valabile.
  • Este primul model al mărcii cu o capotă ce acoperă şi aripile frontale, cu mânere retractabile electric şi cu nişte camere în locul oglinzilor retrovizoare tradiţionale. Nu se menţionează nimic deocamdată despre disponibilitatea unor oglinzi obişnuite. Grila radiatorului include totuşi prize de aer în partea inferioară pentru răcirea bateriei.
  • Din punct de vedere tehnic, nu mai este un secret că este înrudit cu modelele IONIQ 5 şi KIA EV6. Cu ultimul are chiar şi un ampatament comun de 2.900 mm.
  • Suspensia frontală are o configuraţie McPherson, iar cea posterioră este de tip multi-link. Standard se oferă doar arcuri spiralate, însă opţional sau în echipări de top sunt disponibile amortizoare adaptive a căror rigiditate se schimbă în timp real datorită informaţiilor procesate de o cameră de scanează drumul din faţa maşinii.
  • Modelul este prezentat cu o singură baterie de 77.4 kWh, aceasta fiind oferită pe versiunile Long Range ale “fraţilor”. Bateria dispune de un sistem de încălzire înainte de pornirea maşinii, funcționează cu o tensiune de 400/800 V şi poate fi încărcată rapid cu până la 350 kW (5 minute pentru 100 km autonomie sau 10-80% în 18 minute). Încărcarea AC se realizează cu 11 kW.
  • Arhitectura maşinii permite şi conectarea diverselor dispozitive electronice prin intermediul unei prize interioare sau a unui adaptor exterior (până la 3.6 kW cu tehnologia V2L – Vehicle to Load).
  • Pe piaţă vor fi disponibile trei versiuni de putere: tracțiune spate (un singur motor electric cu 228 CP/350 Nm) + 451 km autonomie; tracţiune integrală (două motoare cu un total de 318 CP/605 Nm, cu posibilitatea deconectării celui frontal printr-un buton) + 400 km autonomie; tracţiune integrală (două motoare a câte 217 CP pentru un total de 435 CP/605 Nm) + 368 km autonomie.
  • Cel mai puternic model pune la dispoziţie puterea maximă doar timp de 10 secunde după apăsarea unui buton dedicate Boost de pe volan. Astfel poate face 0-100 km/h în 4.0 secunde. De asemenea, doar această maşină dispune de un diferenţial posterior cu blocare electronică şi un mod Drift!
  • În habitaclul realizat sub conceptul Beauty of White Space se regăseşte o consolă centrală plutitoare, iar bordul este completat de două monitoare ce introduc în premieră ccIC (connected car Integrated Cockpit).
  • Printre altele anunţate se numără: un head-up display, climatizare automată pe două zone, tapiţerie integrală din materiale reciclabile (standard) sau din piele (opţiune), scanere biometrice, sistem de anulare activă a zgomotului în cabină (ANC-R) și de imitare a sunetului mișcării electric-Active Sound Design (e-ASD cu trei coloane sonore: Futurist, E-Motor și G-Motor), sistem audio opţional Bang & Olufsen cu 17 difuzoare, scaune frontale multi-conturate cu câte şapte camere pneumatice, o suită completă de sisteme de asistenţă, etc.
  • Standard vine cu opt airbaguri, două dintre care sunt centrale şi se desfac între pasagerii din faţă pentru a nu se lovi unii de alţii în caz de accident.
  • Pe noul model îşi face debutul şi tehnologia Digital Key 2. Aceasta este o versiune actualizată a cheii digitale existente, permițând șoferilor să deschidă ușa fără a utiliza smartphone-ul. Șoferii pot intra și porni mașina atingând pur și simplu mânerul ușii, iar cheia digitală poate fi partajată cu până la trei persoane.

Vânzările noului Genesis GV60 vor începe abia în 2022. Preţul de bază în Coreea de Sud este de 43.335 de euro, iar modelul de top costă minim 50.461 de euro.

Detalii suplimentare:

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/