(video) Compania Rivian a arătat sistemele de securitate ale pickup-ului său R1T

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rivian a demonstrat într-un videoclip cum proprietarii pickup-ului R1T pot proteja nu numai mașina de furt, ci și lucrurile depozitate în el. Pe lângă complexul tradițional de securitate cu un tracker GPS și mesaje care se trimit automat pe smartphone, Rivian mai oferă soluţii sub forma unui cablu de oţel special conceput şi a unui sistem automat de supraveghere video.

Un astfel de sistem similar de monitorizare se găsește şi pe mașinile electrice Tesla, fiind numit TeslaCam, în timp ce complexul Rivian a fost numit Gear Guard și mai dispune de un asistent virtual neobişnuit.

În total, tocmai 11 camere sunt instalate pe Rivian R1T, dar numai cinci dintre ele sunt implicate în sistemul de securitate. Acestea sunt situate pe ușa benei, în partea posterioară a cabinei, în zona “grilei de radiator” și în corpurile oglinzilor laterale retrovizoare.

Cei de la Rivian spun că electronica de control a fost învățată să distingă diferite obiecte unul de celălalt. Astfel, de exemplu, sistemul nu va intra în funcțiune dacă un câine trece pe lângă maşină. Dar după ce se detectează o persoană, camerele vor începe să înregistreze video şi audio tot ce se întâmplă, iar imaginile vor fi salvate pe o unitate de stocare internă. Sistemul este capabil să urmărească toate mişcările care au loc pe o rază de puțin peste un metru.

Soluţia numită Gear Guard Cable este un cablu de oțel deosebit de puternic, învelit cu un strat de nailon, care are nişte încuietori “digitale” la capete. După ce se leagă ce este necesar de protejat de eventuale furturi, de exemplu biciclete, unul dintre capete se introduce într-o nişă de lângă compresorul de aer din benă şi se blochează automat în momentul când şi portierele se închid centralizat.

Activitatea sistemelor de securitate este însoțită şi de un asistent virtual sub forma unui Yeti animat cu o cameră. Pe ecranul sistemului multimedia ilustrează tot ceea ce se face prin acțiuni amuzante.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/