(video) Conceptul BMW ICE din 2004 şi-a făcut apariția pentru prima dată în faţa publicului larg

Canalul BMW Group Classic continuă să scoată la iveală maşini interesante care nu au fost arătate niciodată în public şi despre care ştiu foarte puţini oameni de pe planetă. Un exemplu este şi acest BMW ICE concept, un automobil neobişnuit care a stat la baza ideii incipiente de a lansa modelele X6 şi ulterior X4.

https://youtu.be/9YIxCBtoh3c

Se consideră în linii generale că modelele cross coupe au devenit populare pe piața de masă după introducerea modelului BMW X6. Acesta a fost construit pe baza conceptului cu același nume, prezentat în 2007. Cu toate acestea, din câte se pare, bavarezii au experimentat în această direcție încă de la începutul anilor 2000, iar conceptul ICE creat din 2004 nu a fost niciodată prezentat publicului.

Abrevierea ICE vine în termenii actuali de la Internal Combustion Engine, dar în cazul conceptului înseamnă Integrated Concept Engineering, explicaţia fiind munca “integrată” şi comună a două echipe asupra prototipului – designeri + ingineri.

Din punct de vedere tehnic, conceptul are la bază şasiul unui BMW X5, însă caroseria cu două portiere îi este una originală. Interiorul îl împarte în mare măsură cu modelul Z4 Roadster de atunci, însă formatul de scaune a fost făcut 2+2. Apropo, în ciuda liniei înclinate dinamic a acoperișului, o bicicletă ar putea încape în portbagajul conceptului, unul care dispune de un hayon foarte interesant.

Conceptul a fost dezvoltat ca o încercare de cercetare a dezvoltării unei noi clase de maşini – Sports Activity Coupe (cuprinsă la moment din X2, X4 şi X6) – pe care BMW o folosește în prezent împreună cu forma SAV (Sports Activity Vehicle, cuprinsă din X1, X3, X5 şi X7), dar unele elemente de design nu au putut fi introduse pe modele de producţie. În cazul lui ICE, printre acestea se numără faruri suplimentare încorporate în oglinzile retrovizoare sau capota cu nişte linii în profil mai neobișnuite.

Vezi şi: (video) Dinamica unicului BMW M8 E31 Prototype va fi testată în acest an. Până atunci, iată cum îi sună motorul

Cmentariile sunt închise