(video) Schimbul “aripii” unui Rivian R1T poate costa peste 40000 de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Schimbul aripii unui pickup electric Rivian R1T poate costa peste 40.000 de dolari! Informația a devenit virală după ce un proprietar a achitat o parte din sumă (dacă nu chiar toată), adică aproape jumătate din costul mașinii, iar altul a refuzat să facă asta, găsind o alternativă semnificativ mai ieftină. Preţul mare s-ar datora faptului că modelul are o structură a caroseriei destul de complexă, dar în acelaşi timp vizibil simplă.

Un Rivian R1T a fost implicat într-un accident minor în Carolina de Nord. La prima vedere, deteriorarea s-a dovedit a fi nesemnificativă – a apărut o adâncitură pe aripa din spate. Cu toate acestea s-a transformat într-o problemă reală pentru proprietar.

Pentru început, pickup-ul a fost dus într-un service din Florida aflat la 800 km distanţă. Dar aceasta a fost doar începutul calvarului pentru că s-au cerut ulterior pentru reparaţii 41.000 de dolari.

Cum este motivată suma? Răspunsul ar fi că Rivian R1T nu are o aripă spate separată, ci face parte dintr-un panou uriaș al caroseriei care include montanţii posteriori ai cabinei și o parte a acoperișului panoramic! Pentru a-l înlocui este necesar de scos parbrizul, portierele, scaunele și o serie de alte piese interioare, precum și bateria!

Când a auzit asta, americanul a refuzat categoric intervenția şi ulterior s-a apucat de căutat alternative. Într-un final a găsit atelierul unui oarecare Matt Boyette din Jacksonville, Florida, care i-a propus serviciile de îndreptare a aripii.

Lucrarea a durat trei zile și a costat doar câteva mii de dolari, însă careva urme minore au rămas totuşi. Cazul a ajuns şi în atenţia presei naţionale.

La sfârșit de aprilie a devenit cunoscut un caz similar. Un R1T a fost în service aproape două luni şi jumătate după un accident produs la mijlocul lunii februarie. „Airbagurile nu s-au declanșat, iar coliziunea a avut loc cu o viteză relativ mică. Șoferul celeilalte mașini a întrebat ce fel de mașină conduceam, iar eu i-am răspuns: „Genul care vă va enerva compania de asigurări!” Intuiam că reparația va fi scumpă, dar habar n-aveam cât de scumpă”, a declarat proprietarul.

Compania de asigurări a estimat inițial prejudiciul la aproximativ 1.600 de dolari și i-a trimis proprietarului o notă de plată. A ales unul dintre cele trei ateliere de reparații auto certificate de Rivian din Ohio. Specialiștii au fost „incredibil de meticuloși și au demontat complet spatele pentru a dezvălui toate daunele. Ei au documentat cu atenție fiecare pas cu fotografii pentru a arăta companiei de asigurări procesul. Prin urmare a durat peste două luni și jumătate pentru a-mi aduce înapoi mașina. Au făcut o treabă incredibilă, iar Rivian R1T arată la fel de bine ca în ziua în care mi-a fost expediat. Cu toate acestea, factura finală a fost de peste 42.000 de dolari.”

Proprietarul a declarat atunci că va încerca să negocieze cu compania de asigurări și cu atelierul de reparații pentru a-l scuti de unele costuri, însă nu a mai revenit cu un update privind rezultatul discuţiilor.

Vezi neapărat:

Cmentariile sunt închise