BMW, Ford şi altele, în lista companiilor care îşi sistează la fel activitatea în Rusia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai multe mari companii ale lumii au anunțat că nu vor mai furniza produse pe piața rusă și că își încetează producția în această țară. Printre cele care renunță la piața rusească după ce conducerea Federației Ruse a inițiat un război de agresiune împotriva Ucrainei se numără giganţii Ford şi BMW.

Ford își suspendă operațiunile în Rusia, cu efect imediat, a anunțat marți compania, potrivit CNN. Producătorul auto deține o cotă de 50% în Ford Sollers, o societate mixtă între producătorul auto american și compania rusă Sollers.

Ford a anunțat, în plus, și că va dona 100.000 de dolari către Global Giving Ukraine Relief Fond, pentru toți ucrainenii și familiile ucrainene care au fost forțați să plece din casele lor ca urmare a agresiunii rusești.

„Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare”, au spus reprezentanții Ford în declarația lor.

Producătorul auto german BMW a anunțat, de asemenea, marți, că oprește exporturile în Rusia, dar și că își înterupe producția în această țară, organizată la întreprinderea Avtotor, conform Reuters.

„Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă, până la o ulterioară notificare”, a anunțat BMW.

Pe lângă BMW şi Ford, Jaguar Land Rover, mărci din VW Group (inclusiv Audi), Mercedes-Benz, Citroen, General Motors, Volvo şi Scania, Chery au încetat deja să mai furnizeze mașini Rusiei. Este deja clar că această listă se va extinde. În plus, mulți producători auto au suspendat transportul de mașini către dealeri până când prețurile de achiziție, care depind de cursurile de schimb, sunt clarificate.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/