Vânzătorii japonezi au oprit livrările de mașini second hand către Rusia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașinile second hand achiziționate de locuitorii din Extremul Orient al Federaţiei Ruse din Japonia nu sunt lăsate să ajungă la proprietari. Curse ale navelor transportatoare de automobile spre porturile din ţinutul Primorie, în sau fără containere, au fost anulate.

Conform fedpress.ru, nici măcar mașinile achiziționate de ruși la licitațiile locale și plătite integral nu pot fi acum livrate din Japonia.

FOTO: папаростов.рф

Începând din dimineața zilei de 25 februarie, companiile rusești implicate în activități de comerț exterior au început să nu mai accepte oferte pentru achiziționarea de mașini rulate de la licitațiile din Japonia pentru că nu este clar cât vor costa mâine. Pe piață, dolarul ajunge acum la 110 ruble, deşi acum o zi era 85.

De cealaltă parte, participanții niponi ai pieței mașinilor second hand motivează apariţia problemei prin fluctuațiile cursului de schimb al rublei, dar şi prin sancțiunile guvernului Japoniei faţă de Rusia. În plus, o posibilă inițiativă din partea cumpărătorilor înșiși este, de asemenea, numită ca motiv.

Astfel, automobilele sunt scoase de pe nave datorită faptului că taxele de import le sunt calculate în baza prețului de achiziție, iar echivalentul lor în ruble a crescut semnificativ în ultimele zile.

VL.ru scrie că firmele importatoare au mai avut probleme și cu transferul de fonduri pentru mașinile achiziționate, livrarea acestora în Federația Rusă și accesul la licitațiile auto.

Cel puțin o călătorie de la sfârșitul lunii februarie a fost anulată – nava Viking Coral nu va veni la Vladivostok. Potențialii cumpărători sunt, de asemenea, avertizați că curțile (parcările speciale) din Senboku și Nagoya sunt închise pentru a primi mașini pe o perioadă nedeterminată. Iar transferurile către Japonia sunt acceptate numai în dolari.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise