(video) ”Covoare” roșii apar și pe străzi din orașul Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În orașul Chișinău au apărut, în ceea ce ar fi o premieră urbană, ”covoare” roșii pe carosabile. Primele ”așternuturi” au fost văzute pe bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica.

Cu câteva zile în urmă, municipalitatea a anunțat câteva detalii despre noi marcaje aplicate. Lucrările sunt executate atât de Regia „Exdrupo”, cât și de un agent economic contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Proaspetele marcaje se aplică cu o vopsea bicomponentă, care asigură o durată mai lungă de exploatare. Materialul bicomponent a fost achiziționat în premieră de DGMU și va asigura o acoperire totală de peste 35.000 m2.

Marcajele cu acest tip de vopsea sunt trasate în prezent pe bd. Cuza Vodă. Acestea sunt de tip longitudinal, transversal (treceri pietonale și covor roșu), precum și din termoplast (pentru alte tipuri de marcaje, cum ar fi săgeți, însemne BUS, etc).

La următoarea etapă, cu vopsea bicomponentă va fi marcată str. Miron Costin, dar și alte străzi care au fost reabilitate în ultimii ani de Primăria Chișinău.

Amintim că noul ”covor” roșu este un marcaj nou, 1.17.5, din cele introduse în RCR de la sfârșit de 2023!

Semnificația lui este următoarea: „Ansamblu antiderapant care se aplică pe partea carosabilă sub formă de covor de culoare roșie conținând umpluturi dure (granit, bazalt, bauxită etc.), cu scopul de a reduce considerabil spațiul minim de frânare.”

Însăși tipul de marcaj nu este o noutate. De exemplu încă în vara lui 2019 a apărut într-o premieră națională în Peresecina, raionul Orhei.

‼️Chişinăul implementează un nou tip de marcaj rutier – ,,covorul roșu".Primăria Municipiului Chişinău anunță…

Posted by Ion Ceban on Thursday 27 June 2024

Cmentariile sunt închise