(video) Cum a fost la Grand Basel 2018 – primul show global pentru capodopere auto

Grand Basel este un show de excepţie, o expoziţie specială dedicată capodoperelor din lumea auto, prezentat de grupul MCH, o companie elveţiană fondată în anul 1916, lider în live marketing, care are o experiență dovedită de a oferi spectacole remarcabile, solide.

Prima ediţie a avut loc în perioada 6-9 septembrie 2018 în Basel, Elveția, şi a dat startul unui turneu global care va include viitoarele spectacole din Miami Beach în februarie 2019 și Hong Kong în mai 2019.

Ce este Grand Basel? Grand Basel explorează relația dintre mașini, oameni, natură, arhitectură și design, reunind automobilele din trecut, prezent și viitor într-un cadru de neegalat. Spectacolul este o abordare complet nouă în ceea ce privește expunerea, discutarea și onorarea a ceea ce se numeşte maşină şi nu se compară cu saloanele auto internaţionale unde au loc premiere.

Grand Basel prezintă un număr limitat de autovehicule selectate cu grijă, nu doar cele mai demne și luxoase mașini clasice, dar și ediții contemporane de excepție și concepte avansate din punct de vedere tehnic. Aceste capodopere auto sunt selectate cu atenție din aplicațiile primite, acordându-se o atenție deosebită sensului cultural al fiecărui automobil, inovației conceptuale, stării, provenienței, rarității și valorii.

Expoziția inaugurală Grand Basel şi-a închis porţile acum câteva ore şi şi-a celebrat astfel succesul răsunător al debutului său pe scena mondială, lăsând în urmă impresii de neuitat. Peste 12.000 de persoane, printre care și cunoscători internaționali, experți și colecționari, precum și pasionați de cultură cu un spectru larg de pasiuni au vizitat-o.

Ca un spectacol inaugural care a fost conceput pentru a demonstra prezentarea spectaculoasă a conceptului Grand Basel, aproximativ un sfert din mașinile expuse au fost oficial disponibile pentru a fi cumpărate. În total vizitatorii au putut vedea doar 113 maşini într-un spaţiu total de 32.000 de metri pătraţi. Automobilele au fost aduse din ţări ca: Germania, Elveția, Austria, Belgia, Marea Britanie, Italia.

Pe lângă prezentarea unor mașini exclusive și rare de cel mai înalt nivel, Grand Basel a fost gazda unor momente culturale și câteva premii mondiale. De exemplu, maşina fascinantă “Linea Diamante” a lui Gio Ponti a fost dezvăluită de prof. Paolo Tumminelli, liderul proiectului “Automobile de Ponti”, care a făcut ca modelul de 1:1 să devină realitate, la 65 de ani după ce a fost proiectat.

Alte debuturi la Grand Basel au inclus Delta Integrale Futurista de la Automobili Amos, o versiune restaurată și reimaginată a hot-hatch-ului iconic italian, cu materiale și tehnologii contemporane. A putut fi admirată și o Tesla Roadster, care nu a mai fost prezentată niciodată în Europa.

Apărând pentru prima dată la orice spectacol public oriunde în lume, Lincoln-ul Continental al lui Pablo Picasso a fost prezentat de către artistul elvețian și membru al consiliului consultativ al Grand Basel, Sylvie Fleury. Iar președintele consiliului consultativ, Prof. Paolo Tumminelli, și-a arătat propria interpretare a culturii automobilelor – un FIAT Panda 45 abandonată, dar complet utilizabilă.

Grand Basel nu numai că a reunit unele dintre cele mai excepționale mașini din lume, dar le-a prezentat într-o atmosferă înconjurătoare ca din muzee moderne, respectându-le ca pe capodopere.

GALERIE FOTO: (sursă: grandbasel.com)

Cmentariile sunt închise