(video) Cum Mercedes-AMG a obţinut “gratuit” victoria la Bahrain Grand Prix

Cursă incredibilă în seara zilei de ieri pe circuitul Sakhir din Bahrain. Echipa germanilor de la Mercedes-AMG a obţinut victoria absolut “gratuit” cu doar câteva tururi înainte de final. Fanii Scuderia Ferrari au avut parte de o dezamăgire totală.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Bahrainului, a doua etapă a noului sezon, după o cursă spectaculoasă. Charles Leclerc, pilot Ferrari, a plecat din pole-position, urmat de colegul său, Sebastian Vettel, care a devenit lider imediat după start.

De menţionat că după un weekend dominat de piloții Ferrari, Leclerc a plecat din pole-position, fiind cel mai tânăr pilot din istoria Ferrari care obține asta. În plus, francezul de 21 de ani este al 99-lea pilot care reușește o calificare pole-position în cea de-a 999-a cursă din istoria Formula 1.

Chiar în primele viraje, piloții de la Mercedes, Hamilton și Bottas, au fost aproape să se atingă. În turul 6, Leclerc trece de Vettel și devine lider. Tânărul pilot de 21 de ani de la Ferrari mergea perfect și câștiga câte o jumătate de secundă pe tur față de Hamilton, însă turul 38 a adus o schimbare majoră.

Într-un duel superb între campionii mondiali Vettel și Hamilton, britanicul a trecut în cele din urmă de german, care s-a răsucit pe pistă, fără să fie atins și și-a pierdut ulterior spoilerul față, fiind nevoit să intre la boxe.

Cu doar opt tururi înainte de final, liderul Leclerc, cel care era în ochii tuturor practic un învingător al cursei, a înregistrat şi el probleme: a ieşit din funcţiune agregatele hibride, rămânând să ruleze doar cu motorul turbo. Fără ajutorul acestora nu a mai avut suficientă putere şi a fost depăşit atât de Hamilton, cât şi de Bottas.

Chiar şi Max Verstappen de la Red Bull Racing a fost aproape să îl depăşească şi să ocupe un loc pe podium, însă noroc de maşina de siguranţă care a apărut pe circuit din cauză că, cu doar câţiva kilometri înainte de linia de finiş, cele două monoposturi de la Renault s-au oprit practic în acelaşi timp din cauza defecţiunilor tehnice. Apariţia safety car-ului nu a permis depăşirile şi astfel Leclerc a “supravieţuit” atacului din partea lui Verstappen.

Următoarea etapă a sezonului de Formula 1 este programată pentru zilele de 12-14 aprilie în China. Iată rezultatele după două curse din 21:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/