(video) Daimler a început să construiască uzina viitorului – Factory 56

În orașul german Sindelfingen, pe parcursul anului 2020 Daimler va inaugura „cea mai modernă uzină constructoare de mașini din lume”, numită Factory 56 (sau Werk 56 în limba germană).

Uzina Daimler Factory 56 2
Ceremonia simbolică de așezare a primei pietre în fundația uzinei a avut loc în format electronic. La aceasta au participat membrul consiliului de administrare al Mercedes-Benz Markus Schäfer (centru), Nicole Hoffmeister-Kraut (a doua din stânga), ministrul economiei Bernd Vöhringer (al doilea din dreapta).

Direcțiile pe care se va baza noua întreprindere sunt lumea digitală, flexibilitatea și tehnologiile ecologice, iar în fruntea acestora va fi poziționată atenția acordată oamenilor. La urma urmei, aceștia sunt cei care împreună cu roboții, vor trebui să asambleze următoarea generație S-Class, inclusiv Maybach, precum și electromobilele EQ sau taximetre robotizate.

Vezi şi: Raport: Mercedes-Benz – cel mai mare producător de automobile premium în 2017

Factory 56 va ocupa o suprafață cât 30 de terenuri de fotbal (22 de hectare). Deja au fost evacuați aproximativ 700.000 de metri cubi de pământ. La construcție vor fi folosite 6.400 de tone de oțel (aproape la fel de mult ca şi cantitatea care a fost necesară pentru ridicarea Turnului Eiffel).

În viziunea conducerii, fabrica trebuie să fie complet digitizată și administrată de o inteligență artificială – Industry 4.0. Se va înființa o „cooperare om-mașină”: pe teritoriu se vor deplasa cărucioare autonome, componentele se vor conecta la „Internetul lucrurilor” (IoT) prin cipuri de identificare a frecvențelor radio (RFID), se vor analiza cantități mari de date, se vor prezice posibilele defecțiuni ale mașinilor, iar clienții vor putea urmări procesul de asamblare a propriilor maşini online.

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz începe construcția unei uzine noi la Moscova. Iată ce modele vor fi produse acolo

Uzina Daimler Factory 56 4

Pentru organizarea orarului de muncă, se vor folosi modele flexibile și moderne de distribuire a timpului de lucru. Datorită panourilor solare instalate pe acoperișuri anual va fi înregistrată o economie de 5.000 MW/h de energie electrică, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 75% comparativ cu cantitatea emanată în prezent de producția modelelor S-Class în Sindelfingen.

Vezi şi: (video) Angela Merkel a pus piatra de temelie a unei noi mega uzine pe care o construieşte Daimler

Uzina Daimler Factory 56 3
Uzina Daimler Factory 56 6
Uzina Daimler Factory 56 8

Cmentariile sunt închise