(video) Nu este un mit! Numărul de examinatori auto demiși în 2023 în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De curând, Agenția Servicii Publice a lansat o nouă metodă de contestare online a rezultatelor examenelor auto. Procedura este comodă, dar decizia s-ar fi luat și din alt motiv, din cauza unor examinatori.

Potrivit ASP, anul trecut au fost depuse 290 de contestații din totalul a puțin peste 260 de mii de cereri de susținere a examenelor teoretice și practice. În cazul a 48 dintre acestea, candidații au fost admiși la reexaminare, iar în alte șase cazuri calificativul a fost schimbat din respins în admis. Instituția precizează că acest lucru se explică prin faptul că multora le este frică să conteste rezultatele, respectiv de examinatori!

„Candidații se tem, noi avem centre de examinare la care nu a fost nicio contestație, asta ne arată că ceva nu e bine acolo. Au fost cazuri când persoana depunea contestație, dar ea nu ajungea la departament

Ceea ce noi ne dorim este să încurajăm lumea să le depună, noi să vedem situația reală, dacă într-adevăr nu au fost știrbiți din drepturi în procesul de examinare, dar nu în ultimul rând ne dorim să-i responsabilizăm pe examinatori. Să știe că noi suntem cu ochii pe ei și vor fi trași la răspundere.”

ASP a prezentat și mai multe imagini cu situații în care examinatorii au evaluat incorect candidații, notează TV8.

„….Pentru asta examinatorul a penalizat cu 21 de puncte necătând că mijlocul de transport era foarte departe și temei de a sancționa candidatul nu a fost. Observați o persoană vine, iată unde se află și examinatorul penalizează candidatul pentru că chipurile nu a cedat trecerea pietonului. Această încălcare a examinatorilor e foarte des întâlnită la examinare în Chișinău. Observați cum vorbește examinatorul, distrage atenția, întreabă, povestește, nu se permite și nu e corect”. 

Doar anul trecut, 14 examinatori din cei aproximativ 80 au fost demiși pentru că au comis încălcări și nu au evaluat corect candidații!

Cmentariile sunt închise