(video) Descoperă Moldova din Mașină – Zimbrăria din Pădurea Domnească. Idei de călătorie prin țară de la Constantin Mihalachi

0

Autor: Constantin Mihalachi

Avem o țară extraordinară, însă puțini dintre noi au descoperit-o cu adevărat. Exact la asta m-am gândit atunci când am înțeles că o perioadă mai lungă de timp nu vom putea călători peste frontiere și am decis să vin cu reportaje scurte din călătoriile mele cu familia efectuate aici, acasă.

Suntem deja la al treilea episod din seria Descoperă Moldova din Mașină, asta după ce am publicat reportajul de la Molovata și apoi pe cel filmat în zona localităților Șerpeni și Speia. De această dată vă invit la 170 de kilometri de Chișinău la Zimbrăria din Pădurea Domnească.

Pădurea Domnească este cunoscut multor dintre noi datorită unor evenimente ce au avut loc în trecut, însă puțini știu de Zimbrăria locală care este frumos amenajată în mijlocul celei mai vechi păduri de luncă din Europa.

Este adevărat că veți avea de mers vreo două ore și treizeci de minute ca să ajungeți la Zimbrărie, dar credeți-mă că merită. Eu am ales să merg inițial pe traseul M-14 care duce spre Bălți, însă la un moment dat am făcut stânga spre Fălești, după care am ținut calea spre localitatea Moara Domnească. Am făcut alegerea corectă, drumul este ok și am ajuns mai repede alegându-l anume pe el.

Iată traseul ales de mine. Pe drum înapoi am venit pe la Călărași. Drumul e un pic mai prost, dar pe distanțe scurte. În schimb din totalul de 150 km, în jur de 75 km vă vor bucura cu asfalt absolut nou, pe care este extrem de plăcut să conduci.

Dar haideți să trecem la reportajul video pe care l-am făcut în drum spre Zimbrărie, cât și odată ajunși la destinație. Sper să vă placă această idee de călătorie și vă îndemn să o distribuiți și prietenilor. Vizionare plăcută!

La final vă las și câteva fotografii pe care le-am făcut la Zimbrărie. Dar înainte de asta vă îndemn din nou să luați haine cât mai subțiri, pălării și multă apă cu voi! Ah da, și așteptăm pozele voastre de la Zimbrărie în cazul în care veți da curs invitației noastre de a vizita acest loc frumos!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata