(video) Designul noului Porsche Macan se arată pe schițe oficiale înainte de premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche va prezenta noul Macan complet electric joi, 25 ianuarie 2024. A doua generație a SUV-ului de succes va fi dezvăluită în Singapore. Până atunci, Michael Mauer, vicepreședinte Style Porsche, oferă perspectiva procesului de design al modelului.

„Noul Macan este primul model pe care îl electrificăm dintr-o identitate de produs existentă și stabilită. Fiecare nou model sportiv trebuie să fie foarte clar recunoscut ca parte a familiei de produse Porsche și a modelului în cauză, dar trebuie, de asemenea, perceput ca nou”.

Mauer crede că această continuitate vizuală este crucială pentru brandul Porsche. Găsirea echilibrului potrivit între “în mod caracteristic Porsche” și “inovator” este o propoziție dificilă uneori, recunoaște designerul.

Noul tren de propulsie oferă flexibilitate, dar prezintă și provocări. Trecerea de la un motor cu ardere internă la un tren de propulsie complet electric în Macan a provocat echipa Style Porsche, oferind totodată noi posibilități.

În general, Porsche a decis să nu deosebească complet modelele sale electrice de cele cu motoare pe combustie, explică Mauer:

„Porsche rămâne Porsche – chiar și un Porsche electric este un sportiv în segmentul său. Din acest punct de vedere, este logic să nu abandonăm ADN-ul dovedit al designului nostru. Noul Macan este de asemenea foarte clar un Porsche și un Macan la prima vedere. Am păstrat fundamental proporțiile care definesc ceea ce un sportiv în acest segment înseamnă pentru Porsche. Designul a fost rafinat atât la interior, cât și la exterior – noul model are o vibrație mai sportivă și mai dinamică.”

Vezi și:

Cmentariile sunt închise