(video) Detalii despre noul Mercedes-Benz GLC F-CELL. Primele maşini vor fi livrate unor clienţi aleşi în curând

Noul Mercedes-Benz GLC F-CELL este o maşină plug-in hybrid unică, care combină pentru prima dată pilele de combustie cu bateriile bine cunoscute, iar drept rezultat, SUV-ul, în afară de electricitate, poate funcţiona consumând doar hidrogen pur. Interacțiunea inteligentă dintre cele două elemente importante, fac ca GLC F-CELL să fie un vehicul de înaltă practică de zi cu zi și de asemenea potrivit atât pentru deplasări scurte, cât pe distanțe lungi.

Cu 4.4 kg de hidrogen la bord, SUV-ul generează suficientă energie pentru o autonomie de până la 478 km în modul hibrid. Bateria litiu-ion asigură un surplus de până la 51 km care pot fi conduşi doar cu energie electrică.

Primele maşini vor fi predate clienților selectați începând cu sfârșitul lunii octombrie curent.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Electromobilul Mercedes-Benz GLC F-Cell va fi produs curând în serie

Noul GLC F-CELL reprezintă un pas important al Mercedes-Benz în dezvoltarea tehnologiei cu pile de combustie. Dispune de un sistem complet nou, care este atât de compact, încât întregul sistem poate fi găzduit pentru prima dată în compartimentul motorului și instalat în aceleași puncte de montare ca și un motor convențional cu ardere internă. 

În plus, utilizarea platinei în aceste pile de combustie a fost redusă cu 90% în comparație cu vehiculul precedent, un B-Class F-CELL care a existat în 2010. În consecință, resursele sunt conservate, iar costurile sistemului sunt reduse fără a afecta performanța. Două rezervoare încapsulate cu fibră de carbon, montate în podeaua vehiculului, păstrează un total de 4.4 kg de hidrogen. Datorită tehnologiei globale standardizate pentru rezervoare de 700 bar, alimentarea acestora cu hidrogen se poate realiza în doar trei minute, un timp similar folosit în mediu pentru alimentarea unei maşini tradiţionale.

Bateria litiu-ion are o capacitate brută de 13.5 kWh și, în plus, servește ca sursă de energie pentru motorul electric. Tehnologia plug-in hybrid facilitează încărcarea prin încărcătorul de bord de 7.4 kW, fie de la o priză standard de uz casnic, fie de la un Wallbox (o cutie de perete), fie de la o stație publică de încărcare. În ultimul caz, procesul de încărcare de la 10 la 100 de procente este realizat într-o oră şi jumătate dacă se utilizează puterea completă. 

Motorul electric de tip asincron se găseşte pe puntea din spate a lui GLC F-CELL. Unitatea produce 211 CP şi 365 Nm, cifre modificate uşor, comparativ cu cele anunţate în 2017 (200 CP/350 Nm).

Vezi şi: (video) Iată cum a fost testat noul Mercedes-Benz GLC F-CELL înainte de a intra în producţia de serie

Modul de rulare plug-in cu celule de combustie combină avantajele tehnologiilor de antrenare cu emisii zero și, datorită strategiei sale inteligente de operare, care optimizează continuu utilizarea ambelor surse de energie în conformitate cu situația actuală de funcționare. Acest lucru este influențat și de modul de rulare selectat: ECO, COMFORT sau SPORT.

Există în total patru moduri de operare:

  • HYBRID: Vehiculul atrage energie din ambele surse de energie. Puterea maximă este manipulată de baterie, în timp ce pilele de combustie funcționează în intervalul de eficiență optim.
  • F-CELL: Starea de încărcare a bateriei de înaltă tensiune este menținută constantă de energia din pilele de combustie. Numai hidrogenul este consumat. Acest mod este ideal pentru o croazieră pe distanțe lungi.
  • BATERRY: GLC F-CELL funcționează full electric și este alimentat de bateria de înaltă tensiune. Sistemul cu pile de combustie nu este în funcțiune. Acesta este modul ideal pentru distanțe scurte.
  • CHARGE: Procesul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune are prioritate, de exemplu pentru a reîncărca bateria pentru intervalul maxim global înainte de alimentarea cu hidrogen sau pentru a crea rezerve de putere.

În toate modurile de operare, sistemul dispune de o funcție de recuperare a energiei, ceea ce face posibilă recuperarea energiei în timpul frânării sau în timpul deplasării și stocarea acesteia în baterie. Mercedes menţionează că în cazul unui accident cu o astfel de maşină nu există un pericol, asta pentru că sistemul electric se deconectează într-o astfel de situaţie, iar toate componentele sistemului de propulsie şi rezervoarele de hidrogen se află în compartimentul motorului și în caroseria vehiculului.

Sistemele de asistență şi siguranță ale Mercedes-Benz sunt, de asemenea, prezente la bordul vehiculului GLC F-CELL. Senzorii lor au un scop suplimentar în vehiculele care rulează exclusiv pe energie electrică prin faptul că semnalele lor ajută la controlul sistemului de propulsie prin selectarea unei strategii eficiente de conservare și de eficiență a utilizării surselor de energie de la bord. Energia utilizată pentru accelerarea mașinii este utilizată în mod inteligent, luând în considerare caracteristicile traseului, topografia și situația traficului. Șoferul poate stabili întotdeauna alte priorități, desigur, dar sugestii subtile îl poate informa despre ceea ce pot face intuitiv pentru a optimiza autonomia totală.

În ciuda conceptului extraordinar de propulsie, noul GLC F-CELL se mândrește cu utilitatea zilnică și confortul pe care oamenii îl așteaptă de la un Mercedes-Benz. Chiar și compartimentul pentru bagaje rămâne neschimbat, cu excepția unei trepte minime, iar scaunele din spate sunt poziționate doar puțin mai sus pentru a face loc rezervoarelor de hidrogen.

Confortul climatic în GLC F-CELL este la egalitate cu vehiculele tradiţionale, iar controlul climatizării înainte de intrare în habitaclu este bazat pe curentul din reţea şi este controlat în mod inteligent pentru a nu afecta autonomia maşinii. La temperaturi mai scăzute, vehiculul va utiliza eficient energia căldurii reziduale din sistemul cu pile de combustie pentru a optimiza echilibrul energetic al vehiculului.

Starea maşinii va putea fi verificată de la distanţă prin intermediul aplicaţiei mobile Mercedes me, care oferă o multitudine de informații precum: nivelul actual al hidrogenului în rezervoare și starea actuală de încărcare a bateriei, precum și autonomia curentă, kilometrajul parcurs, timpul de conducere și consumul de la ultima oprire sau de la ultima resetare a odometrului.

Noul GLC F-CELL este echipat cu arcuri elicoidale pe puntea din față și cu suspensie pneumatică cu o singură cameră cu control integrat automat al nivelului gărzii la sol pe puntea spate. Aceasta înseamnă că, chiar și atunci când vehiculul poartă o sarcină, nu există schimbări în modul de deplasare a arcului pe axa din spate, ceea ce garantează caracteristici de vibrații echilibrate cu o frecvență naturală constantă a corpului.

Lansarea pe piață a modelului GLC F-CELL este iminentă. Vehiculele inițiale vor fi predate clienților selectați la sfârșitul lunii octombrie. Lansarea pe piață se va concentra mai ales pe marile orașe care sunt deja bine echipate cu stații de alimentare cu hidrogen: Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, München, Köln și Düsseldorf. 

Menţiune importantă! Noul GLC F-CELL, care dispune de o gamă excelentă de echipamente standard, va fi disponibil numai (iniţial?) sub forma unei maşini dată în arendă cu un full service. Acest lucru va include toate întreținerile și reparațiile posibile, împreună cu un pachet de garanție cuprinzător care acoperă întreaga perioadă de închiriere.

O infrastructură cu acoperire completă este esențială pentru succesul mobilității electrice. Răspândirea atât a stațiilor de încărcare, cât și a stațiilor de alimentare cu hidrogen se desfășoară rapid în întreaga lume. Fie acasă, la serviciu, pe șosea sau la cumpărături: există diverse modalități de a alimenta electromobilele cu energie. 

De asemenea, când vine vorba de infrastructura necesară alimentării cu hidrogen, se înregistrează progrese în mod constant. Împreună cu partenerii săi din Hydrogen Council, Daimler a elaborat deja un plan de acțiune concret. Până la sfârșitul anului viitor reţeaua de stații de alimentare cu hidrogen va fi extinsă în Germania de la nivelul actual de 51 la 100. Obiectivul pe termen lung al partenerilor este o rețea cu până la 400 de stații de alimentare cu hidrogen. Proiecte de infrastructură similare sunt promovate în Europa, SUA și Japonia.

Vezi şi: (video) S-Class-ul care consumă doar 2.5 litri de benzină poate fi comandat începând de astăzi

În timpul producției sistemului inovator de propulsie cu pile de combustie, Daimler a fost capabil să apeleze la rețeaua sa de competențe globale. Inima tehnologiei, sistemul cu pile de combustie, este produsă la Mercedes-Benz Fuel Cell (MBFC) din Vancouver, Canada. Întreaga unitate cu pile de combustie și sistemul de stocare a hidrogenului au fost dezvoltate de filiala Daimler NuCellSys din Kirchheim / Nabern din Baden-Württemberg. Fabrica părinte a Daimler din Untertürkheim este responsabilă pentru asamblarea sistemului cu pile de combustie, de asemenea în Nabern. Sistemul de rezervoare de hidrogen, alcătuit din cisterne armate cu fibră de carbon, este produs la uzina Daimler Mannheim, în timp ce bateria litiu-ion provine de la filiala Daimler deținută în întregime – ACCUMOTIVE – în Kamenz, Saxonia. SUV-ul obişnuit este produs în Bremen, la fel ca GLC-urile cu motoare cu ardere internă.

Cercetătorii Daimler au făcut cunoştinţă cu această tehnologie încă din anii 1980. În 1994, Mercedes-Benz a dezvăluit publicului primul vehicul cu celule de combustibil – NECAR 1. Multe alte vehicule au urmat: până în prezent, vehiculele fuel-cell, inclusiv B-Class F-CELL, au acoperit împreună peste 18 milioane de kilometri, demonstrând astfel maturitatea conceptului de propulsie.

Vezi şi: (video) Noile Mercedes-Benz C 300 de Saloon & Estate – maşini diesel plug-in hybrid cu un consum de 1.5 litri

Vezi şi: (video) Noile Mercedes-Benz E 300 e şi E 300 de – pentru cei care caută maşini business cu un consum mic

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/