(video) Detalii despre noul VW Amarok. Va putea avea la bord peste 30 de asistenţi ai şoferului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) va prezenta în 2022 noua generație a modelului Amarok, care va fi mult mai capabil atât pe drumuri, cât și în off-road.

Desenat și conceput în birourile din Germania și Australia, dar construit tocmai în Africa de Sud, noul Amarok își va ocupa iar locul în fruntea segmentului B al pickup-urilor cu specificații excelente, o gamă foarte extinsă de funcții de asistență a șoferului și o ofertă mult mai mare de sisteme de propulsie decât predecesorul său.

Primele prototipuri pre-serie camuflate pot fi văzute deja în ultimele sesiuni de teste prin Europa.

Ce aflăm la moment:

  • Are 5.350 mm, fiind cu cel puțin 100 mm mai lung decât predecesorul său. Ampatamentul îi măsoară 3.270 mm (+175 mm), ca urmare existând mai mult spațiu în cabina dublă. Pe măsură ce ampatamentul noului Amarok crește mai mult decât lungimea totală, consolele caroseriei devin din ce în ce mai mici.
  • Sarcina utilă (greutatea maximală suportată de benă) crește, de asemenea, până la 1.2 tone, iar o capacitate maximă de remorcare de 3.5 tone este acum posibilă pentru mai multe variante de motor/cutie de viteze.
  • Capacitățile off-road ale noului Amarok sunt perfecționate și mai mult pentru a putea aborda vaduri de apă semnificativ mai mari, comparativ cu predecesorul său.
  • În funcție de varianta motor/cutie și piața de desfacere, noul Amarok va putea fi cumpărat cu un benzinar şi până la patru opţiuni diesel diferite, cu 4-6 cilindri şi volume de 2.0-3.0 litri.
  • Opţionale se declară trei sisteme de tracţiune: spate, integrală la cerere şi integrală permanentă.
  • O gamă largă de moduri de conducere preconfigurate, cu mai multe niveluri, oferă suport șoferului, inclusiv în situații care nu sunt de zi cu zi. Între timp, siguranța sporită este asigurată prin intermediul a peste 30 de sisteme de asistenţă, dintre care peste 20 sunt complet noi pentru Amarok.
  • Designul exterior al maşinii se anunţă a fi semnificativ modificat, în comparaţie cu predecesorul.
    • Are o capotă dreaptă și o faţă foarte verticală.
    • Barele transversale orizontale, superioare ale grilei radiatorului, cu farurile LED integrate concis, înguste, sunt standard pentru toate versiunile.
    • Opţionale vor fi nişte faruri Matrix LED – IQ.Light.
    • Sub bare, grila radiatorului se îmbină în funcție de versiune în mod personalizat într-o diviziune orizontală a secțiunii frontale sau într-un design în formă de X pe modelele cu specificații de top. În relief aici se va găsi cuvântul “Amarok”.
    • Arcurile roților sunt semi-rotunde ca pe modelul anterior. Spre deosebire de multe alte pickup-uri, partea de sus a arcurilor formează o linie practic dreaptă, mai degrabă decât o linie circulară – o caracteristică tipică Amarok.
    • Aripile de deasupra roţilor, cu jante din aliaj de până la 21 de inci și anvelope all-terrain (disponibile pentru prima dată standard), au un aspect puternic.
    • Hayonul lat este încadrat de stopurile LED standard, iar cuvântul “Amarok” este reliefat practic pe toată lățimea hayonului. Ca și în modelul anterior, în benă există suficient spațiu pentru ca un europalet să fie încărcat în lateral și prins de inele robuste de ancorare.
  • Cu o serie de comenzi intuitive, un digital cockpit de 10 inci și un monitor de infotainment vertical de 12 inci, interiorul noului Amarok are un aspect funcțional, de înaltă calitate.
    • Printre opţiuni se va număra un sistem audio exclusiv, suprafețe elegante cu aspect de piele (ale panoului de instrumente și panourile ușilor) cu cusături decorative distinctive, scaune frontale confortabile, late, care pot fi configurate opțional cu reglaj electric pe 10 căi, etc.
    • Pe bancheta din spate se vor putea bucura de călătorie şi spaţiu până la trei pasageri.

Noul Amarok se va lansa la sfârșitul anului 2022 în primele câteva țări cu o cabină dublă și patru uși (DoubleCab), iar pe unele piețe individuale cu o cabină cu doar două uşi (SingleCab).

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/