(video) Detroit 2018: Premieră – Noul pick-up Ford Ranger

Ford a mai adus la Salonul Auto de la Detroit noua generaţie a pick-up-ului mid-size Ranger. Modelul a fost dezvoltat special pentru piaţa nord-americană şi va fi disponibil în două versiuni a cabinei – SuperCab (cu nişte semi portiere spate) şi SuperCrew (cu patru uşi).

https://youtu.be/P-XxdvBuJGw

Ford caracterizează noutatea ca o mașină pentru locuitorii mediului urban care au păstrat sentimentul față de petrecerea timpului în natură. Ranger este conceput pentru cei care “îmbină viața de oraș cu aventuri în off-road în week-end”.

Rama noului Ranger este fabricată din oțel cu o înaltă rezistență, iar de aceasta sunt ataşate direct barele de protecție care sunt la fel din oţel. Sub capotă se află un motor EcoBoost de 2.3 litri şi cu patru cilindri, iar cutia de viteze este una automată cu 10 trepte.

Caracteristicile tehnice şi dinamice nu au fost dezvăluite, însă dacă este agregatul preluat de pe Mustang înseamnă că va produce 310 CP şi 475 Nm de cuplu.

Dotarea versiunilor cu tracțiune spate și cu tracțiune integrală include diferențialele Dana Trac-Lok, iar pe lângă acestea toate versiunile pot fi echipate cu diferențiale spate care se blochează electronic şi care devin o echipare standard pe versiunile FX2 si FX4.

Noul pachet FX4 Off-Road oferit pentru Ranger pregăteşte serios maşina pentru a ieşi pe teren accidentat: se instalează amortizoare speciale, anvelope și plăci de protecție din oțel a dedesubtului, un sistem Terrain Management cu diverse setări pentru adaptarea maşinii la condiţiile de drum, etc.

De asemenea există funcția Trail Control care reprezintă o versiune mai avansată a asistentului de coborâre în pantă şi care permite șoferului să stabilească viteza de mișcare necesară, precum și să se concentreze exclusiv asupra volanului.

Cabina noului Ford Ranger este proiectată pentru cinci persoane. Lista echipamentelor disponibile include un sistem opțional de informare şi divertisment SYNC 3 cu un ecran tactil de opt inci, precum și un panou de bord parţial digital. Pentru o taxă suplimentară clienţii vor mai primi: Wi-Fi 4G LTE, prize de 115 V, sistemul audio premium B&O Play, GPS, faruri şi stopuri LED, etc.

Noul Ford Ranger va fi disponibil în nivelele de echipare XL, XLT și Lariat, precum și cu pachetele de stilistică Chrome și Sport. Echipamentul de bază al mașinii include un sistem de evitare a coliziunilor frontale, un sistem de asistenţă la deplasarea în bandă (XLT și Lariat), un sistem de urmărire a unghiurilor moarte și senzori de parcare. Versiunea superioară, Lariat, mai vine cu un sistem de detectare a pietonilor și un cruise control adaptiv.

Producția noului Ford Ranger va începe în Michigan pe parcursul acestui an. Specificațiile detaliate ale modelului şi prețul de start vor apărea probabil peste câteva luni. Mai târziu în acest an ar putea fi arătată şi varianta europeană a lui Ranger.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/