(video) Detroit 2019: Americanii şi-au primit „noul” Volkswagen Passat
Cu opt ani în urmă, compania Volkswagen a decis să facă un altfel de Passat, doar pentru America, purtând indicele intern NMS (New Midsize Sedan) în loc de B6, B7 sau B8. Este un sedan clasic care s-a dovedit a fi mai mare şi chiar mai spațios decât modelul european, dar în același timp era mai simplu dotat şi ca rezultat avea un preț mai atractiv.
În acelaşi an 2011, marca a decis să intre cu aceeaşi maşină şi pe piaţa chineză. Dacă vă mai amintiţi, modelul local și-a schimbat deja generația. În toamna anului trecut a fost prezentat un Passat complet nou pe o platformă MQB extinsă.
Acum a venit şi rândul modelului american să primească o nouă generaţie, însă nu a primit aceeaşi platformă ca şi automobilul din China. Evoluţia a mers pe altă cale.
În linii generale, pe piața americană, Passat-ul local nu a justificat speranțele pe care le-a avut compania cu el. Dacă în ultimii ani, modelul rival Toyota Camry a găsit 340-380 de mii de clienţi, atunci Passat, în perioada celor mai bune vânzări abia a atins cifra de 117.000 de exemplare, în timp ce în 2018 s-a ajuns la doar aproximativ 41.000 de maşini realizate!
Cu astfel de rezultate care nu au cum să nu dezamăgească, VW nu doreşte nicidecum să părăsească nișa ocupată, așa că s-a decis să modernizeze profund vechiul model decât să bage bani în dezvoltarea unei maşini absolut noi.
Conservarea platformei PQ46 s-a transformat în primul rând în „lipsa” mai multor opțiuni moderne pe care le au mașinile cu arhitectură MQB. Printre acestea se numără şi panoul de bord digital, şi frâna de mână acţionată electric, etc. În schimb, compania insistă că noul Passat american oferă mai multe caracteristici „cu adevărat importante”.
La exterior, sedanul are toate caracteristicile unei noi generații de maşini Volkswagen: o grilă de dimensiuni generoase, nişte stopuri subţiri şi faruri LED noi care vin standard, o linie frumoasă care se întinde pe toată lungimea caroseriei pe sub geamuri, noi bare de protecţie şi altele. Chiar şi secţiunea suplimentară de geamuri din zona montanţilor posteriori a fost păstrată, în timp ce pe euro Passat-ul acestea au fost scoase încă din 2005.
Ca şi în cazul noii generaţii Jetta, VW a preferat întâi să scoată în evidenţă modelul în nivel de echipare R-Line, cu un kit exterior cu forme mai agresive şi jante de 19 inci. Versiunea de bază va arăta ceva mai simplu şi va purta jante de 17 inci.
Lista de dotări care se vor oferi standard include: faruri LED după cum am menţionat, sistem de climatizare automată, tapițerie textilă, un sistem de frânare automată și un set de asistenţi electronici, printre altele. Opţional se va putea comanda o tapiţerie din piele, climatizare automată în două zone, scaune cu încălzire (inclusiv locurile din spate), cruise control adaptiv, sistem audio premium marca Fender, un sistem de parcare automată şi altele.
Sub capotă se va oferi doar un singur motor. În locul unităţii VR6 natural aspirate care exista anterior, s-a ales un motor TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 176 de CP. Datorită hidro transformatului modificat al cutiei de viteze automate cu şase trepte Tiptronic, cuplul maxim pe versiunea R-Line va constitui 280 Nm. Pe maşina în echipare standard propulsorul va produce 250 Nm. Tracţiunea este pe puntea din faţă.
Noul Passat american va fi disponibil în patru nivele de echipare şi o versiune de start Limited. Va ajunge la dealerii locali în vara acestui an. Până atunci ar trebui să fim martorii premierei modelului european Passat facelift!
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise