(video) Premieră mondială: Noul Jaguar XE facelift s-a ales cu un facelift consistent

Chiar dacă mai populare sunt SUV-urile mărcii, Jaguar încă mai speră că sedanurile nu vor “muri” curând şi de aceea a pregătit o actualizare consistentă pentru cel mai accesibil model din gamă. Aflat la prima generaţie, Jaguar XE a primit un facelift la mijloc de carieră, unul care i-a adus mai multe noutăţi.

Un design exterior actualizat îi oferă lui XE o atitudine mai elegantă şi mai sportivă în acelaşi timp. Continuând de la proporțiile frumos judecate ale mașinii originale, noua intenţie sportivă a modelului a atins un nivel nou cu soluţii stilistice inspirate de la F-Type. XE apare mai lat și mai scund decât înainte, cu prize de aer frontale mai mari, o grafică îndrăzneață și forme musculare care arată performanţa maşinii şi aerodinamica avansată de care dispune.

Facelift-ul i-a adus şi noi faruri full LED cu lumini de zi sub forma literei J (opţional Matrix LED), care într-o oarecare măsură amintesc de cele de pe I-PACE. Partea din spate are, de asemenea, un nou design al barei de protecție și nişte stopuri LED cu grafică interioară actualizată.

Pentru un caracter și mai orientat spre performanță, modelele în echipare R-Dynamic includ elemente suplimentare de design exterior, inclusiv suprafețe sculptate inspirate de la aripile aeronavelor, elemente întunecate şi noi modele de jante. În interior, influențele sportive continuă cu scaunele profilate cu cusături contrastante, padelele din spatele volanului în Satin Chrome sau pragurile cu inscripţii R-Dynamic.

În habitaclul noului Jaguar XE facelift lucrurile au luat o altă întorsătură. Acesta este complet nou şi în el se utilizează pe larg materiale soft-touch, inserţii din lemn premium şi alte ornamente noi pe uşi, toate care îmbunătățesc utilitatea și practicabilitatea.

De asemenea, interiorul cu tentă luxoasă şi plin de tehnologii oferă mai mult confort, calitate și conectivitate pentru toți ocupanții. Fiecare aspect al cabinei a fost îmbunătățit pentru comoditate sporită, depozitare și confort mai bun pentru pasageri.

Influența modelului sport cu două locuri a mărcii este, de asemenea, evidentă atât prin noul levier al cutiei de viteze Sportshift, cât și prin comutatorul JaguarDrive Control de pe consola centrală revizuită. Un nou volan care se găseşte şi pe noul I-PACE aduce noi comenzi iluminate frumos, inclusiv unele tactile pentru un control intuitiv a funcţiilor cheie.

Toate noile modele Jaguar XE facelift au tapițerie din piele ca dotare standard, cu piele Windsor și tetiere cu relief pe sedanurile în echipare HSE. Noile scaune sunt mai confortabile, oferind detalii artizanale cum ar fi cusătura dublă și noua etichetă Jaguar.

Noile panouri pentru uşi includ acum şi nişte mânere înclinate, care oferă o experiență mai plăcută tactil și sunt mai ușor de utilizat. Această îmbunătățire crește, de asemenea, drastic cantitatea de depozitare disponibilă în interiorul buzunarelor, unde acum încap cu uşurinţă sticle mari sau alte obiecte.

Cotierele pentru uși sunt mai late și mai moi decât înainte oferind confort superior. Această atenție la detalii îmbunătățește senzația superioară a cabinei, iar panourile reprofilate ale uşilor sporesc senzația de spațiu interior, în timp ce comutatoarele de pe ele sunt mai accesibile.

Noul XE facelift este, de asemenea, mai deștept și mai conectat. Pentru prima dată beneficiază şi el de sistemul multimedia Touch Pro Duo pe care îl găsim şi pe I-PACE, care aduce o pereche de ecrane de înaltă rezoluţie ce sunt perfect integrate în bord. Cel de sus este pentru controlul sistemului multimedia, iar cel inferior pentru controlul climatizării şi a altor funcţii. În combinaţie mai poate veni un alt ecran color în rolul unui panou de bord în spatele volanului, dar şi un head-up display color.

Mai mult, un sistem de încărcare fără fir a telefoanelor şi tehnologia inteligentă Smart Settings îşi fac, de asemenea, prima apariție pe XE.

În premieră în segment, noul XE facelift introduce şi oglinda retrovizoare digitală ClearSight care afişează imagini de pe o cameră integrată în antena de pe acoperiş, una care are un unghi larg de vizualizare.

Structura corporală din aluminiu a lui Jaguar XE continuă să joace un rol major în manipularea sa agilă, siguranță și eficiență excepțională. Aluminiul reprezintă 75% din corp și se combină cu sistemul de tracţiune spate sau integral, cu suspensia față cu braţe duble și cea multi-link din spate, plus unele dintre cele mai avansate motoare ale companiei. (Vezi care sunt toate acestea spre final de articol).

Standard pe toate modelele XE, modul de rulare Dynamic amplifică caracterul sportiv al automobilului, cu schimbări mai rapide a treptelor, un răspuns mai ascuțit la accelerație și o pondere sporită a direcţiei. Conducătorii auto sunt capabili să modeleze experiența de condus cu o mai mare ușurință datorită sistemului opțional Configurable Dynamics. Această caracteristică le va permite celor din spatele volanului să seteze vehiculul după preferința lor personală, alegând setările Comfort sau Dynamic pentru motor, cutie de viteze și direcție prin ecranul tactil central. În cazul în care unul din acestea este ales, Adaptive Dynamics are grijă să regleze constant amortizoarele pentru a asigura echilibrul optim între confort și rafinament în orice moment și în toate situațiile de conducere.

Noul Jaguar XE facelift dispune de o transmisie automată ca dotare standard și este disponibil în variantele cu tracţiune spate, dar şi cu tracţiune integrală. Modelul cu motor pe benzină cu 300 de CP, echipat cu tracţiune integrală, poate realiza exerciţiul 0-100 de km/h în 5.7 secunde.

Nivelul de echipare de bază pentru Jaguar XE include acum o transmisie automată, jante de 18 inci, scaune tapiţate cu piele şi reglabile electric, noi faruri LED şi stopuri cu grafică actualizată, asistență pentru parcare față și spate, o cameră video spate și sistemul Lane Keep Assist. Clienții vor mai putea selecta nivelurile de echipare S, SE și HSE, fiecare fiind disponibil și în combinaţie cu pachet R-Dynamic.

O gamă de pachete opţionale oferă o personalizare și mai mare:

  • Dynamic Handling Pack: Configurable Dynamics, Adaptive Dynamics, frâne de performanţă, etriere vopsite în culoarea aleasă, un mic spoiler pe capacul portbagajului;
  • Cold Climate Pack: parbriz şi volan încălzit, spălătoare pentru faruri;
  • Business Pack (doar pentru modelele în echipare S): Connected Navigation Pro, Online Pack, Traffic Sign Recognition, Adaptive Speed Limiter;
  • Technology Pack: Head-Up Display, parbriz cu protecţie împotriva razelor ultra violete, sistem Touch Pro Duo, Interactive Driver Display, sistem Wireless Charging, oglindă ClearSight;
  • Convenience Pack: portbagaj acţionat electric, acces fără cheie, coloană de direcţie acţionată electric, porturi suplimentare de alimentare cu energie;
  • Premium Interior Upgrade Pack: praguri iluminate, pedale deschise la culoare, sistem de iluminare ambientală;
  • altele.

Noul Jaguar XE facelift este disponibil pentru a fi comandat chiar acum. Preţul de start în Marea Britanie este de 33.915 lire sterline. Modelul este vândut oficial şi în Republica Moldova.

Specificaţii tehnice complete:

GALERIE VIDEO (playlist cu 35 materiale):

https://www.youtube.com/watch?v=QNz-PXdEet4&list=PLhSr9HMRx2LNgnPR3eNrw2ZPBWK4K1k8J

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/