(video) Doar confiscarea mașinii poate combate fenomenul? Abilitățile demonstrate aseară în Bubuieci

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, în comuna Bubuieci, un tânăr de 24 de ani aflat la volanul unui BMW, a efectuat mai multe manevre periculoase. Și a pus în pericol nu numai viața personală.

Astăzi, polițiștii au identificat și documentat șoferul. Acestuia i-a fost întocmit un proces verbal conform art. Articolul 241 prim din Codul Contravențional, pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră prin comportament agresiv, acțiune săvârșită repetat în cursul aceluiaşi an calendaristic de către o persoană sancţionată deja pentru această contravenţie sau care a generat riscul producerii unui accident de circulație.

Procesul verbal a fost remis instanței de judecată pentru primirea unei decizii conform competenței. Riscă amendă 2.000-3.000 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare, ori muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, ori arest contravenţional pe un termen de la 15 la 30 de zile. În toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen 1-2 ani.

Însă tipului i-ar fi indiferent de lege și alte sperietori atât timp cât are acces la un automobil. În iulie 2023, șoferul a fost documentat pentru condus agresiv și sancționat de către instanța de judecată, iar în luna octombrie i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 30 de zile.

Tânărul are deja acumulate 12 puncte de penalizare pentru diferite abateri în trafic.

Interesant este dacă la a treia abatere în termeni de condus agresiv poliția va face uz de art. 4397 din Codul Contravențional sau nu? Articolul spune că sunt pasibile confiscării speciale bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții. Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator!

Cmentariile sunt închise