(video) Două maşini Tesla au ajuns fără probleme, pentru prima dată, la tabăra de bază a Muntelui Everest

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Maşini marca Tesla au ajuns pentru prima dată în tabăra de bază de pe Muntele Everest, demonstrând că sunt perfect operabile chiar şi la cinci kilometri altitudine. Deşi compania este cunoscută pentru că nu se laudă prin publicitate, dar uneori produce și/sau distribuie filmulețe cu diverse experiențe înregistrate de clienţii săi pe rețelele de socializare, un reportaj mai deosebit a apărut pe un canal despre care se crede că ar fi cel oficial al diviziei chineze.

Imaginile prezintă câțiva proprietari de Tesla care au condus un Model X şi un Model Y până la Base Camp de pe Muntele Everest. Compania și-a finalizat recent traseul de Superchargere de-a lungul Autostrăzii Naționale 318 din China (G318), care se întinde de la Shanghai la Zhangmu pe o distanţă de 5.476 de kilometri.

Trensen, un designer de poduri și travel vlogger din Chongqing, alături de prietenul său, și-au propus să testeze reţeaua disponibilă între Chengdu şi Base Camp. Astfel, pentru parcurgerea a aproximativ 2.339 a fost nevoie de efectuat nouă opriri la stații Supercharger. Distanța în sine nu este atât de impresionantă, dar diferența în acest caz de alte călătorii lungi este altitudinea cucerită şi încă pe teren accidentat.

Au fost şi situaţii când roţile au necesitat a fi îmbrăcate în lanţuri, ceea ce a afectat eficienţa maşinilor electrice. Însă, spre deosebire, dacă s-ar fi folosit maşini cu motoare termice atunci ar fi avut probleme de funcționare la mare altitudine, deoarece oxigenul este scăzut și au nevoie de el pentru a realiza arderea combustibilului.

De asemenea, călătorii s-au văzut nevoiţi să doarmă în automobile cu câteva ocazii, ceea ce a consumat din nou energie deoarece trebuia să funcționeze climatizarea. Dar, într-un final au ajuns la destinație, devenind primele vehicule Tesla care au făcut acest lucru.

La sfârșitul videoclipului se menționează că Tesla a instalat deja peste 8.700 de Superchargere în peste 1.200 de stații din China continentală. Producătorul auto operează, de asemenea, o rețea extinsă de încărcătoare Destination în țară – peste 1.800 în peste 700 de locații. Aceste încărcătoare sunt amplasate în principal pe teritoriul hotelurilor și a destinațiilor turistice.

Cmentariile sunt închise