(video) Două parcări fără plată, cu o capacitate totală de 400 de locuri, deschise de astăzi în Chişinău

Începând de astăzi, în capitală activează două parcări publice gratuite, care vor fi deschise pentru șoferi pe întreg parcursul zilei, doar între orele 7:00 și 19:00. Una dintre parcări este amplasată pe strada București 30 (350 m²), iar cealaltă, pe strada Nicolae Testemiţanu 31 (10.000 m²), având, în total, o capacitate maximă de ±400 de locuri, scrie UNIMEDIA.

Parcările sunt amplasate temporar (o perioadă nedeterminată) pe teritoriile Ministerului Afacerilor Interne, neutilizate de peste 10 ani, lucru ce a fost posibil datorită Memorandumului semnat de MAI cu Primăria mun. Chișinău.

Terenurile sunt aflate în administrarea Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, care va asigura supravegherea spațiului amenajat pentru parcare, în vederea menținerii siguranței publice. Iar Inspectoratul Național de Patrulare al IGP va monitoriza respectarea normelor legale privind siguranța rutieră în proximitatea zonei și va fluidiza traficul rutier pe timp de zi către spațiile respective.

“În primele zile vor fi prezenți colegii de la patrulare, care vor redirecționa mijloacele de transport ca să parcheze pe acest teritoriu. Vor fi împărțite pliante, astfel încât toți cei care parchează să cunoască regulile. Accesul va fi asigurat de către angajații Inspectoratului General de Carabinieri, care vor asigura și securitatea, pentru a evita anumite incidente neplăcute”, a anunțat secretarul de stat al MAI Ianuș Ierhan.

Potrivit primarului general interimar, Adrian Talmaci, autoritățile municipale vor asigura salubrizarea teritoriului celor două parcări. Totodată, edilul a menționat că ar fi fost binevenite parcări supra etajate, cu circa 1.000 de locuri, pentru a soluționa problema supra-aglomerării cu automobile a străzilor din centrul istoric al Capitalei.

Vezi şi: Atenţie, şoferi! De astăzi se dau amenzi pentru parcarea pe trotuare fără lăsarea unui spaţiu pentru pietoni

Vezi şi: (foto/video) În Chişinău s-a deschis o parcare modernă multietajată. Unde se află şi care sunt tarifele

Vezi şi: IPRE: Parcările din Chișinău trebuie să fie cu plată, limitate în timp și să nu fie amenajate pe trotuare

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/