(video) Drag race: Dodge Challenger Hellcat, alături de un Nissan GT-R şi un Porsche 911 Turbo S

Coupeul Dodge Challenger Hellcat, considerat ca fiind cel mai puternic şi cel mai rapid muscle-car din lume, a fost comparat într-o cursă de tip drag racing, alături de Porsche 911 Turbo S şi Nissan GT-R.

Experimentul a fost organizat de britanicii de la Autocar, care şi-au dorit să vadă diferenţele dintre trei cele mai populare maşini din SUA, Europa şi Japonia.

Dodge Challenger are o tracţiune pe puntea spate, iar sub capotă un V8 de 6.2 litri cu 717 CP, cuplat la o transmisie cu opt trepte. Acceleraţia de la 0-96 km/h durează 3.5 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 320 de km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Ce face un Abarth 695 când este pus alături de un Renault Megane GT

Porsche 911 Turbo S a participat la cursă în versiunea pre-facelift, dotată cu un motor boxer bi-turbo, cu şase cilindri şi un volum de 3.8 litri, care generează 560 de CP (580 de CP în prezent, după facelift).

Tracţiunea este una integrală, iar cu ajutorul transmisiei robotizare cu şapte trepte şi două ambreiaje, modelul accelerează de la 0-96 km/h timp de 3.1 secunde.

Vezi şi: (video) Drag race: Ce este mai tare, un Porsche 911 GT3 RS sau un Nissan GT-R

Totodată, Nissan GT-R, model din anul 2015, are un twin-turbo cu şase cilindri (550 CP) şi cutie de viteze robotizată. Acceleraţia de la 0-96 km/h se face timp de 2.7 secunde.

În cele două încercări organizate, de fiecare dată a ieşit învingător Porsche, după care Nissan şi ultimul ajungea la finiş Dodge.

Vezi şi: (video) Drag race: Bentley Bentayga vs Porsche 911 Turbo

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/