(video) Drag race: Tesla Model 3 Performance vs Mercedes-AMG C 63 S vs BMW M3 vs Alfa Romeo Giulia QV

0

Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat la momentul lansării celei mai performante versiuni a modelului electric Tesla Model 3 că această maşină este mai dinamică decât un BMW M3 cu 15%. Chris Harris, colegul nostru de la Top Gear, a decis să se convingă de aceasta şi da, electromobilul este mai sprinten decât sedanul sport bavarez. Însă doar decât el.

Pe pista unui aerodrom au fost aliniate modelele Tesla Model 3 Performance, Mercedes-AMG C 63 S, BMW M3 şi Alfa Romeo Giulia QV. Care porneşte mai repede de pe loc şi care “aleargă” mai repede pe o distanţă de 402 metri, vedeţi în cele ce urmează.

Amintim că Tesla Model 3 Performance nu are vreun motor cu ardere internă. În schimb are două agregate electrice pe fiecare punte, care formează şi un sistem de tracţiune integrală. Propulsoarele produc în jurul a 456 de cai putere şi un cuplu maxim de 639 Nm. De pe loc şi până la 97 de km/h accelerează în 3.5 secunde şi poate chiar mai repede. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h. O cutie de viteze nu are, iar greutatea îi este de 1.831 de kg, care sunt distribuite egal între punţi.

Mercedes-ul din această întrecere este un AMG C 63 S pre-facelift, dotat cu un V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 510 CP şi 700 Nm de cuplu. Cutia de viteze îi este una AMG SPEEDSHIFT MCT cu şapte trepte, iar tracţiunea îi este pe puntea din spate. Poate face 0-100 de km/h în 4.0 secunde şi are o viteză maximă limitată standard la 250 de km/h. În termeni de greutate cântăreşte 1.730 de kg.

Până apare nouă generaţie, modelul BMW M3 este reprezentat de sedanul în caroserie F80. Acesta are un motor twin turbo cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, care produce 431 de CP şi 550 Nm de cuplu. Tracţiunea a rămas în continuare a fi pe puntea din spate, iar cutia de viteze îi este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (şi Launch Control). Mixul de componente îl catapultează până la prima sută, în condiţii ideale, în 4.1 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 250 km/h. Greutatea automobilului este de 1.560 de kg.

Noua Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, pe care am testat-o şi noi de curând, are un V6 biturbo de 2.9 litri, cu 510 CP şi 600 Nm de cuplu. Inclusiv prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte şi a unei tracţiuni spate poate sprinta de pe pe loc şi până la 100 de km/h în 3.9 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 307 km/h, deoarece are 1.524 de kg doar.

Vezi şi: (video) Drag race: Tesla Roadster vs Model S P100D vs Model 3 Performance vs Model X P100D

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata