(video) Drag race: Volvo S60 Polestar vs Audi S4 Avant vs BMW M340i vs Mercedes-AMG E 53 Coupe

Un nou sezon al curselor pe o distanţă de 402 metri este oficial început şi continuăm să vi le aducem mai aproape doar pe cele mai interesante pe care le găsim şi a căror rezultate nu sunt evidente din prima!

Din nou colegii britanici de la CarWow sunt cei care au posibilitate să le organizeze cel mai des, având acces la o gamă largă de modele pe o piaţă bogată, făcând astfel publică prima întrecere din acest an şi în premieră cu implicarea noului Volvo S60 Polestar Engineered!

În mod tradiţional cursa a avut loc în câteva etape: cu start de pe loc, accelerare din mers de la 80 de km/h (două încercări) şi testul frânelor de la o viteză de 112.65 km/h.

Ţinem să vă amintim pe scurt caracteristicile acestor automobile:

Noul Volvo S60 Polestar este dotat cu o unitate de propulsie plug-in hybrid cu motor turbo pe benzină de 2.0 litri şi cu patru cilindri la bază, numită T8 Twin Engine. Acesta este asistat de un motor electric şi un supercharger pentru a produce în total 405 CP şi 640 Nm de cuplu (415 CP/670 Nm oferă modelul în specificaţie americană).

Cutia de viteze este una automată cu opt trepte şi fără Launch Control, iar sistemul de tracţiune este unul integral. Poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.7 secunde, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 250 de km/h. Greutatea îi este de practic două tone.

Noul Audi S4 Avant facelift din acest cvartet vine pe piaţă cu un motor V6 turbo diesel de 3.0 litri, care conţine un turbo compresor, un compresor acţionat electric şi un demaror-generator. Agregatul produce 347 CP și 700 Nm de cuplu (între 2.500-3.100 rpm), iar pentru a minimiza aşa-zisul turbo lag este folosit un compresor acţionat electric ce include un mic motor cu o putere de 7 kW, care este eficient şi îşi face treaba până la 1.650 rpm, după care la muncă este pus cu normă întreagă turbo compresorul. Suplimentar, alţi 11 CP și 60 Nm îi oferă în cazul unei porniri rapide de pe loc un demaror-generator.

Are în dotare o cutie de viteze automată cu opt trepte şi cu Launch Control, cât şi un sistem de tracţiune integrală quattro. Break-ul cântăreşte 1.895 kg şi poate realiza sprintul în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Noul BMW M340i xDrive are un singur motor pe benzină cu şase cilindri în linie şi de 3.0 litri volum, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 374 CP şi 500 Nm de cuplu. Transmisia îi este una Steptronic Sport cu opt trepte. Există în aceasta şi o funcţie Launch Control pentru cel mai bun timp de acceleraţie! Sistemul inteligent de tracţiune integrală permite o distribuţie complet variabilă a puterii între roţile din faţă şi cele din spate folosind un ambreiaj multidisc controlat electronic în caseta de transfer.

Acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în doar 4.4 secunde, poate rula cu maxim 250 de km/h şi este cel mai uşor automobil din toate cele patru – 1.745 de kg.

Noul Mercedes-AMG E 53 Coupe are cei mai mulţi CP dintre toţi: vine cu un motor cu şase cilindri în linie şi cu un volum de 3.0 litri, asistat de un turbo compresor acţionat de gaze şi un compresor acţionat electric, pentru a produce 435 de cai putere şi 520 Nm de cuplu.

Motorizarea este parte a unui sistem mild hybrid, iar asta înseamnă că între motor şi cutia de viteze automată cu nouă trepte se va găsi un demaror-generator EQ Boost alimentat de la un sistem electric de 48 V. Cu ajutorul acestuia se pot injecta suplimentar şi pentru o perioadă scurtă de timp alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu, asigurând un răspuns spontan la apăsarea acceleratorului şi fără turbo lag.

Modelul mai are la bord un sistem de tracţiune integrală 4MATIC+, cu funcţie de deconectare a punţii din faţă! Ca şi sedanul BMW, acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în doar 4.4 secunde, poate rula cu maxim 250 de km/h (sau opţional cu 270 de km/h), însă greutatea nu îi este mai mică de 1.895 de kg fără şofer.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise