(video) După 40 de ani de istorie, noul IVECO Daily facelift a ajuns la o maturitate

IVECO Daily este unul dintre cele mai longevive şi mai apreciate modele de vehicule utilitare de pe piaţa europeană, şi nu numai. Cu o istorie de peste 40 de ani şi cu mai multe generaţii, vehiculul face parte din galeria de legende ale transporturilor.

Prezentat la începutul lunii aprilie şi acum câteva zile deja introdus pe piaţă, noul Daily, mai exact varianta facelift a generaţiei actuale, stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte experienţa la bordul vehiculului şi cea de conducere şi face paşi importanţi spre rularea autonomă.

Industria vehiculelor comerciale se confruntă cu schimbări la o rată fără precedent, condusă de tendinţe masive, cum ar fi digitalizarea, automatizarea, electrificarea şi progresul în domeniu. Noul Daily facelift abordează aceste tendinţe, transformându-le în oportunităţi pentru clienţi. În 40 de ani de succes, Daily a devenit un brand recunoscut pentru unicitatea sa şi linie de top în segmentul său.

Astăzi, noul Daily se bazează pe punctele forte ale acestui patrimoniu pentru a oferi performanţe şi durabilitate, care vin împreună cu eficienţa consumului de combustibil şi costul total scăzut al proprietăţii, acest aspect fiind benefic pentru rentabilitatea clienţilor. Acest fapt ridică standardul privind Conectivitatea, deblocând o lume a noilor servicii pentru a furniza un pachet complet adaptat la utilizarea de către clienți a vehiculului şi la afacerile acestora. Oferă un set complet de sisteme avansate de asistenţă a șoferilor şi caracteristici sporite de siguranță, asigurând în acelaşi timp un confort sporit la bord și cea mai bună experiența de conducere din clasa sa.

“Avem un traseu clar pentru viitor, o viziune strategică care abordează principalele tendinţe ce conduc industria noastră. IVECO este în mod clar aici pentru a rămâne, a concura şi a câştiga în toate segmentele în care operează astăzi – de la camioane uşoare la camioane grele, autobuze şi vehicule speciale. Noul Daily reprezintă perfect viziunea noastră: cu o evoluţie revoluţionară, rămâne loial patrimoniului său, îndeplineşte aşteptările actuale şi cele mai înalte ale clienţilor şi este deja pregătit pentru progresele viitoare prin conectivitatea sa. Va schimba perspectiva afacerii tale”, a declarat Gerrit Marx, preşedintele Vehiculelor comerciale şi speciale, în cadrul evenimentului de prezentare.

Vezi şi: (foto) MAN intră în segmentul vehiculelor utilitare schimbând logoul de pe noul VW Crafter

Producătorul pune un accent prioritar pe o listă de tehnologii din dotarea lui Daily facelift şi anume:

 • Noul Daily introduce o gamă completă de sisteme avansate de asistență a șoferilor (Advanced Driver Assistance Systems), care permit conducătorului auto să se concentreze asupra muncii sale, ceea ce necesită un grad sporit de rezolvare de sarcini multiple și sporește siguranța acestuia. În dezvoltarea acestor caracteristici, IVECO s-a concentrat pe funcționalitățile care vizează în mod special să ajute șoferii în misiunile urbane.
 • Sistemul avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Braking System) și City Brake PRO previn coliziunile la viteze mai mici de 50 km/h și atenuează impactul la viteze mai mari. Detectează în mod autonom potențialul de coliziune și frânează în mod corespunzător dacă șoferul nu intervine, oferind siguranță acestuia.
 • Noul Daily merge chiar mai departe cu City Brake PRO, care funcționează pentru a preveni accidentele chiar și atunci când vehiculul este condus cu viteză de 5 km/h.
 • De asemenea, noul Daily utilizează tehnologia pentru a reduce nivelul de stres al șoferului. În misiunile urbane, ce implică deseori un trafic intens, asistența în trafic intens (Queue Assist) va face o mare diferență, conducând automat vehiculul înainte în trafic intens până la un moment de oprire, eliminând stresul de pornire și oprire în trafic.
 • Noul vehicul Daily este primul vehicul cu o capacitate de încărcare de 7.2 tone care oferă funcționalitățile de asistență în trafic intens (Queue Assist) și City Brake PRO.
 • Mai mult decât atât, cruise controlul adaptiv de la bord (Adaptive Cruise Control), în combinație cu asistența în trafic intens (Queue Assist), menține viteza setată și distanța de siguranță față de vehiculul din față, în timp ce asistența proactivă de menținere a benzii (ProActive Lane Keeping Assist) împiedică autovehiculul să se îndepărteze involuntar de bandă, având un suport activ de direcție.
 • În cazul rafalelor laterale de vânt, asistența de vânt lateral (Crosswind Assist) ajută șoferul să mențină stabilitatea vehiculului pe banda corespunzătoare.
 • Noul Daily reduce oboseala și îmbunătățește productivitatea cu frâna electrică de parcare (Electric Parking Brake), care se cuplează automat atunci când autovehiculul este parcat și se decuplează atunci când șoferul este pregătit să se îndepărteze. În misiunile urbane cu multe opriri, cum ar fi livrarea coletelor, această caracteristică reduce disconfortul cauzat la nivelul brațelor ca urmare a mișcărilor repetitive și se estimează că se economisesc până la 5 ore pe lună, îmbunătățind de altfel productivitatea conducătorului auto. Această caracteristică are avantajul suplimentar de a avea ca rezultat un spațiu liber mai mare pentru ca șoferul să se poată deplasa cu ușurință peste cabină, deoarece maneta de frână de mână a fost eliminată.
 • Noile faruri cu LED-uri au un fascicul mult mai clar, care luminează mai departe, îmbunătățind vizibilitatea și percepția obstacolelor cu 15%, sporind astfel siguranța în condiții de iluminare scăzută.
 • Noul City Mode îmbunătățește servo-direcția, reducând astfel efortul de rotire a volanului cu până la 70%, ceea ce ușurează manevrarea pe străzile din oraș.
 • De asemenea, noul Daily ajută șoferul în condiții dificile de condus cu caracteristici precum controlul coborârii (Hill Descent Control), care îi ajută să coboare încet și în siguranță pe pantele lungi și abrupte și o caracteristică de tracțiune suplimentară (Traction Plus), ce oferă o aderența fermă pe suprafețe alunecoase, cum ar fi nisip, noroi sau zăpadă. Noul vehicul Daily este primul vehicul din clasa sa care oferă aceste două caracteristici pe modelele cu tracțiune pe spate.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noua şi cea de-a treia generaţie Mercedes-Benz Sprinter

Noul Daily revoluționează încă o dată nivelul de conectivitate ca parte a unei căi largi de transformare digitală începută în 2016 cu aplicația Daily Business UP, care pentru prima dată a introdus o opțiune de conectivitate inteligentă pentru vehiculele utilitare ușoare și a fost îmbogățită în următorii ani datorită colaborării de lungă durată între Microsoft și IVECO. Parteneriatul cu Microsoft are drept scop redefinirea lumii vehiculelor industriale printr-o platformă alimentată de cloud-ul Microsoft Azure, oferind servicii de valoare adăugată pentru o mai mare eficiență, o întreținere predictivă mai ușoară și beneficii generale de productivitate.

Ca parte a acestei strategii, noul Daily conduce acum conectivitate spre un nivel complet nou, în calitate de furnizor al unei întregi game de servicii noi. Este mai mult decât un vehicul: este un pachet complet care se potrivește foarte bine cu cerințele de funcționare și de afaceri ale fiecărui client.

Conectivitatea aduce vehiculul în contact direct cu camera de control a IVECO, furnizând date în timp real. Acest lucru permite specialiștilor IVECO să maximizeze timpul de funcționare a vehiculului, efectuând diagnostice proactive și întreprinzând acțiuni preventive, planificând întreținerea și intervențiile de service în mod eficient pentru a optimiza numărul de vizite la atelier, minimizând astfel întreruperile. În plus, serviciul inovator de asistență la distanță face posibilă efectuarea de schimbări de seturi de date, sesiuni de diagnosticare și chiar încărcări de software de la distanță (Over The Air), evitând opririle la atelierul dealerului. Acest lucru are ca rezultat beneficii semnificative pentru timpul de funcționare al vehiculului și afacerea clientului.

Datele în timp real oferite de vehiculul Daily permit, de asemenea, IVECO să dezvolte noi oferte de finanțare personalizate. Aceste planuri iau în considerare fluctuațiile operațiunilor clientului, ceea ce poate însemna că vehiculul este utilizat mai puțin decât se așteptau inițial și ajustează corespunzător plățile. Datele permit, de asemenea, IVECO să facă previziuni precise privind utilizarea vehiculului și să dezvolte contracte de întreținere care să corespundă cât mai bine operării de către client.

Conectivitatea noului Daily facelift oferă și soluții telematice pentru a ajuta proprietarii-șoferi și managerii de flote să-și optimizeze eficiența. Portalul MyDaily, accesibil și prin intermediul aplicației MyDaily, permite proprietarilor de vehicule să își monitorizeze vehiculul Daily de pe computerul lor sau în mișcare de pe dispozitivul mobil. Aceștia pot analiza performanța și consumul de carburant, precum și stilul de conducere al șoferului. Maşina va trimite, de asemenea, rapoarte inteligente periodice despre parametrii cheie ai vehiculului, cu sugestii privind îmbunătățirea stilului de conducere pentru a economisi combustibil. De asemenea, clienții pot planifica intervențiile de mentenanță a vehicului pentru o eficiența maximizată.

Pentru administratorii flotei, noul Daily oferă gestionarea flotei IVECO de către Verizon Connect, o soluție care îi va ajuta să reducă cheltuielile flotei printr-o navigare mai bună, vizibilitate a flotei, diagnosticare avansată a motorului și raportarea în timp real a kilometrajului. Funcționalitățile sale multiple pot ajuta la gestionarea întârzierilor, adaptarea programelor de livrare și o reacția mai rapidă la solicitările clienților, îmbunătățirea planificării întreținerii și a siguranței flotei, monitorizarea orelor de condus și multe altele. Clienții care au deja propriul sistem de gestionare a flotelor pot primi toate datele referitoare la noul Daily prin intermediul interfeței API Web, care poate interacționa fără probleme cu acesta.

La capitolul motorizări, noul Daily facelift este loial reputației pe care a câștigat-o pentru poziția sa: este singurul vehicul din segmentul său care pune la dispoziție două motoare diesel optimizate pentru a oferi cele mai bune performanțe în fiecare misiune.

Primul este un F1A de 2.3 litri este disponibil atât în omologare light, cât și în heavy-duty, cu puteri nominale cuprinse între 116 și 156 CP. Al doilea este un F1C de 3.0 litri de sarcină mare oferă trei puteri nominale, cu o performanță sporită de la 160 la 210 CP. Acesta din urmă mai are şi o versiune Natural Power care poate consuma şi gaz natural comprimat.

În plus, pentru a fi în rând cu lumea, la dispoziţie se pune şi o versiune electrică. Un motor electric livrează 107 CP şi 300 Nm. Cu o baterie Sodium Nickel Chloride cu o capacitate de de 28.2 kWh, ce se poate încărca complet în două ore, poate asigura o autonomie de până la 200 de km. Astfel de maşini pot avea o capacitate de încărcare de până la cinci tone.

Noul Daily facelift se află încă o dată în frunte în ceea ce privește durabilitatea, fiind primul vehicul din segmentul său care respectă standardele de emisii Euro 6D/Temp (WLTP & RDE) și Euro VI D!

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Ford Transit facelift – primul vehicul din segment cu motor diesel mild hybrid

Modelul mai iese în evidență prin economia de combustibil, realizată printr-o serie de caracteristici, pornind de la sistemul Start & Stop, disponibil acum standard pentru toate modelele care rulează cu motorul F1A de 2.3 litri, inclusiv pentru Daily Hi-Matic. Noua turbină cu geometrie variabilă controlată electronic nu este doar mai receptivă în condiții tranzitorii, ci și mai eficientă. În plus, anvelopele de clasă A cu rulare redusă Super Eco, proiectate special pentru Daily și noul alternator 220A (12V), contribuie la eficiența zilnică a consumului de combustibil.

Aceste caracteristici, împreună cu îmbunătățirile tehnice introduse de noul Daily, ajută la economisirea de până la 10% pentru consumul de combustibil. De asemenea, noul autovehicul oferă un nou sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, ceea ce duce la monitorizarea presiunii în anvelope în timp real, astfel încât acesta să fie întotdeauna la un nivel optim, îmbunătățind în continuare eficiența consumului de combustibil și siguranța vehiculului. Este singurul vehicul din clasa sa care oferă această caracteristică atât pentru modelele cu roată simpla și pentru cele echipate cu roată dublă!

Noul Daily ajută şi la realizarea de economii semnificative în ceea ce privește costurile de întreținere, care pot fi cu până la 10% mai scăzute în misiunile urbane ca urmare a îmbunătățirilor produselor și a intervalelor mai lungi de schimbare a uleiului. În plus, noua baie de ulei mai mare, ce a fost proiectată pentru misiunile pe distanțe mari, prelungește intervalele de service până la 60.000 km.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noile Renault Master şi Master Z.E.

Întregul sistem de direcție a fost reproiectat, astfel încât șoferul să poată efectua ajustări axiale și unghiulare ale volanului pentru a stabili o poziție perfectă de conducere. Volanul multifuncțional mai mic, acoperit cu piele, oferă o gamă largă de comenzi la îndemână și lasă mai mult spațiu pentru picioare, oferind astfel un plus de confort general. De asemenea, Daily oferă un nou sistem de servo-direcție, care este foarte precis și reacționează imediat la comenzile șoferului, minimizează vibrațiile și compensează dezechilibrările cauzate de schimbarea direcției și de roți, oferind o experiență de conducere fără probleme și un sentiment de stabilitate și control.

Noul grup de instrumente are un afișaj color TFT de înaltă rezoluție, care oferă o interfață foarte intuitivă și prietenoasă, beneficiind de toate setările și funcționalitățile cheie ale vehiculelor. Noul vehicul oferă şi condiții confortabile la bordul acestuia și experința de conducere a unei mașini de pasageri. Noul sistem de informare Hi-Connect cu recunoaștere vocală îi permite șoferului să conecteze dispozitivul mobil cu Apple Car Play și Android Auto și să utilizeze aplicațiile acestora în condiții de siguranță în timpul conducerii. Dispune de un ecran de 7 inci, radio DAB, afișaj pentru camera din spate și sistem de navigație TOM TOM pentru autoturisme și camioane și sistemul de evaluare a stilului de conducere IVECO, care oferă sfaturi în timp real.

Daily facelift este ușor de recunoscut pentru designul său, care a devenit parte din identitatea sa puternică. Cel mai important aspect este că fiecare element de design al vehiculului are un scop clar: de la noile roți din aliaj ușor care contribuie la optimizarea încărcăturii utile, la luminile LED care durează o viață și astfel îmbunătățesc siguranța și reduc costurile, deoarece nu trebuie să fie înlocuite de-a lungul întregii durate de viață a vehiculului. Grila frontală nouă a fost mărită pentru a crește ventilația, protejând în același timp motorul și radiatorul. De asemenea, este extrem de dură și durabilă ca urmare a procesului de ștanțare la cald folosit pentru a-o produce.

Elementele de proiectare contribuie, de asemenea, la scăderea costului total al noului vehicul Daily: noua bara de protecție este împărțită în 3 secțiuni, astfel încât în cazul unui accident minor, care este mai frecvent în misiunile urbane, trebuie înlocuită doar piesa deteriorată în locul întregii bare de protecție. Acest lucru are ca rezultat costuri de reparare semnificativ mai mici – mai ales că acest lucru se întâmplă în proporție de 90% din timp, conform statisticilor IVECO.

Noul Daily este realizat în cadrul uzinelor de producție ale IVECO din Suzzara, Italia și Valladolid, Spania, care sunt dedicate în întregime acestei clase de produse. Proiectul noul Daily a fost în centrul atenției echipelor de inginerie și de producție ale fabricii în ultimii 3 ani și a implicat peste 900.000 de ore de inginerie, 800 de teste virtuale și fizice, 200 de prototipuri și peste 3.5 milioane de kilometri de testare de durabilitate și fiabilitate.

Vezi şi: (foto) Premieră: Opel Movano facelift. Lista noutăţilor pe care le aduce

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor slot777 horas88 laris4d slot777 slot gacor toto togel https://bcyogyakarta.beacukai.go.id/slot-gacor/ slot online slot thailand horas88 https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/boluibocabo/ https://https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/server-thailand/ https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/server-luar-negeri/ https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/toto-macau/