(video) Ediţiile limitate Maserati Ghibli 334 Ultima şi Levante V8 Ultima spun adio motorului cu opt cilindri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Festivalul Vitezei de la Goodwood a găzduit premiera mondială şi publică a modelelor Maserati Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima, iar acum sunt detaliate. Ambele mașini sărbătoresc motorul V8 de înaltă performanță, predând în curând ștafeta producției electrice.

Legendarul motor V8 Twin Turbo cu 580 CP, marca Ferrari, va fi eliminat oficial din portofoliu de la sfârșitul anului 2023 și va efectua un ultim “dans” în aceste două ediții speciale exclusive şi limitate.

Din 1959, când Maserati 5000 GT a fost prezentat în calitate de primă maşină cu motor V8, au fost fabricate și vândute peste 100.000 de automobile ale mărcii italiene cu motor cu opt cilindri.

Maserati Ghibli 334 Ultima este dedicat șoferilor înfometați de exclusivitate atât în ceea ce privește stilul, cât și performanța. Baza deja excelentă a fost îmbunătățită pentru a aduce experiența de conducere la un nivel superior, concentrându-se pe aerodinamica vehiculului și pe cele câteva detalii discrete și elegante care îl fac o bijuterie printre edițiile speciale produse de marca cu Trident.

“Secretul” constă în denumirea în sine: 334, referindu-se la viteza maximă a mașinii. O nouă realizare care îl face cel mai rapid sedan de serie din lume, făcând un salt în fruntea clasamentului, cu o creştere de la 326 la 334 km/h. Pentru comparaţie, modelul bătut la acest capitol – Bentley Flying Spur Speed – poate atinge 333 km/h🙂

În plus, pentru a optimiza mașina din punct de vedere al sprintului 0-100 km/h, cu un timp redus de la 4.3 până la 3.9 secunde, s-a lucrat meticulos la greutate și anvelope. Maşina dispune de noi anvelope de performanță create folosind un compus special. Iar la actualizările aerodinamice contribuie jantele Orione de 21 inchi şi buza din carbon de pe hayon.

Jantele şi capacul lor central sunt finisate în matte dark graphite, emblema Trident în nuanța Rubino, ieșind în evidență în întuneric, iar etrierele de frână sunt negre lucioase. La exterior, mașina mai amintește de trecut și aduce un omagiu primei creații Maserati V8, etalând noua vopsea Scià di Persia cu accente Rubino, scoțând în evidenţă logoul vopsit 334 de pe aripă. Un full carbon exterior kit vine standard.

Și în cazul în care accentele de stil nu au fost suficiente, interiorul amintește încă o dată de clasic, cu pielea Pale Terracotta, care amintește de interiorul iconic din piele Senape, care înconjoară verticalele “caneloni” din Alcantara neagră din centrul scaunelor. Un Trident și logoul 334 sunt cusute pe tetiera scaunelor frontale, iar “numărul magic” înfrumusețează, de asemenea, insigna de pe tunelul central, împreună cu semnătura distinctivă “una di 103”.

În total vor fi asamblate 103 maşini de colecţie.


În cazul SUV-ului, aspectul exterior este definit de logoul V8 Ultima vopsit pe aripă, culoarea sa Rubino reflectând nuanța Tridentului de pe centrul jantelor. Acestea măsoară 22 inchi, fiind de model Orione şi împreună cu etrierele de frână sunt negre lucioase. Precum Levante Trofeo, ediția V8 Ultima dispune standard de kitul exterior din carbon. Caroseria poate fi vopsită în Nero Assoluto sau Blu Royale.

La interior se distinge prin suprafeţe tapiţate cu piele Pale Terracotta, care învăluie de exemplu scaunele negre, contrastul continuând pe tetierele frontale unde omniprezentul Trident este brodat împreună cu logoul V8 Ultima. Acesta din urmă marchează, de asemenea, emblema tunelului central, împreună cu prestigiosul detaliu “una di 103”.

În total vor fi asamblate 103 exemplare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise