(video) Emblematicul Renault 17 a devenit un restomod elegant semnat de Ora Ïto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din 2021, Renault a prezentat o serie de proiecte creative unice care pun într-o lumină nouă moștenirea sa excepțională și modelele emblematice, care acum fac parte din cultura pop. Aceste proiecte stau mărturie pentru capacitatea mărcii de a îmbina moștenirea, designul și inovația, creând în același timp un loc de joacă unic, un domeniu de expresie uriaș pentru designerii contemporani.

În 2021, ca parte a sărbătoririi celei de-a șaizecea aniversări a Renault 4, marca i-a cerut designerului Mathieu Lehanneur să reinventeze vehiculul iconic. Rezultatul a fost SUITE N°4, un concept original care seamănă cu un apartament de hotel nomad. 

În 2022, Renault a făcut echipă cu designerul Pierre Gonalons pentru a sărbători cea de-a cincizecea aniversare a R5 printr-o mașină electrică uimitoare, prototipul 5 Diamant. O abordare proaspătă a modelului eminamente de oraș.

În 2023, Renault a prezentat show car-ul electric Twingo creat de renumitul designer și artist olandez Sabine Marcelis cu ocazia aniversării a 30 de ani. Marcelis este cunoscută pentru munca sa în domeniul formelor pure și elegante, pentru afinitatea sa deosebită cu lumina și pentru măiestria sa în domeniul tehnologiilor care depășesc limitele posibilului atunci când vine vorba de utilizarea mai bună a materialelor.

Iar acum, Renault a apelat la talentele creative ale lui Ora Ïto, unul dintre cei mai avangardiști designeri ai generației sale, pentru a reinventa estetica modelului Renault 17, printr-o abordare îndrăzneață și modernă a acestui automobil istoric. Rezultatul, spre deosebire de proiectele anterioare, este o mașină funcțională, ce poate rula, nu un simplu show car!

Renault 17: un coupé sportiv cu design avangardist

Lansat în 1971, Renault 17 a întruchipat perspectiva idealistă a anilor 1970. Un coupé sportiv cu linii curate, disponibil în versiune coupé cu 4 locuri sau decapotabilă. A reflectat perfect spiritul vremii datorită aspectului și performanței sale.

Cu tracțiune față și motor dispus longitudinal, disponibil ulterior pe injecție și cu o serie de caracteristici ce țin de siguranța activă și pasivă, Renault 17 a fost atât high-tech, cât și elegant, cu liniile sale unghiulare și interiorul stilizat pentru clienții exigenți.

Peste 92.000 de unități au fost construite între 1971 și 1979.

Ora Ïto: design contemporan cu simplexity

R17 electric restomod x Ora Ïto este un model unic și nu precursorul vreunui viitor vehicul de serie. Stilizat ca un restomod de Ora Ïto, a fost dezvoltat în colaborare cu echipa de design Renault.

Reprezentant de top al designului contemporan, francezul Ora Ïto este un copil al anilor 1970. Caracterizat de creații avangardiste și de abordarea îndrăzneață, Ora Ïto și-a făcut un nume prin hacking-ul mărcilor de top cu produsele sale digitale. Ferm dedicat conceptului de simplexity, un amestec de simplitate și complexitate, Ora Ïto este un fenomen în sine al culturii pop, luând parte la colaborări prestigioase și câștigând premii în întreaga lume. R17 electric restomod x Ora Ïto este primul său proiect comun cu Renault.

În timp ce reflectă istoria și integritatea Renault 17, show car-ul este, de asemenea, un restomod, combinând farmecul clasic al originalului cu tehnologiile și materialele de astăzi. Această abordare revoluționară deblochează sinergiile dintre trecut și prezent, creând o experiență modernă fără a pierde din vedere spiritul Renault 17.

O versiune retro-futuristă, elegantă și stilată a lui R17

Exterior

  • Coupé cu două uși și hayon, Renault 17 avea un design sportiv accentuat de patru faruri rotunde, portiere fără rame pentru geam, o caroserie fără montant central, geamuri laterale spate complet deschise și geamuri cu jaluzele.
  • Bazat pe structura monococă a originalului, R17 electric restomod x Ora Ïto păstrează același habitaclu, portiere, geamuri, garnituri și partea inferioară a caroseriei. Caroseria este cu 17 cm mai lată pentru o mai bună ținută de drum. Designul aripilor și al roților îi conferă un aspect atât spectaculos, cât și elegant.
  • Prototipul este un vehicul foarte modern. Farurile iau forma a patru module dreptunghiulare cu colțuri rotunjite. Stopurile formează o singură bandă.
  • Șasiul și caroseria din fibră de carbon mențin greutatea la 1.4 tone. Iar culoarea caroseriei, Galactic Brown, este o nuanță originală dezvoltată special pentru show car.

Interior

  • R17 se mândrea cu toate caracteristicile interioare ale unui adevărat tourer, cu poziția sa specifică de condus, scaune confortabile, gamă completă de echipamente și finisaje lucrate meticulos. Versiunea restomod menține standardele originale de confort, făcând în același timp o serie de modificări la tabloul de bord și la consola centrală.
  • Scaunele au fost reproiectate în jurul structurii originale tip “petală”, cu o nouă tapițerie inspirată din lumea designului interior: un satin merinos din lână fină pentru țesătura maro și un bouclé delicat de lână ușoară, lung și gros, pentru țesătura bej.
  • Ca vehicul contemporan, R17 electric restomod x Ora Ïto are un ecran central ce dispune de grafica actuală a Renault și patru mici ecrane geometrice în spatele volanului, inspirate de cadranele modelului original.

Apropo, mașina dispune de un grup motopropulsor complet electric de 270 CP, poziționat în spate!

R17 electric restomod x Ora Ïto este expus la Maison5 (Paris) până pe 11 septembrie. Acest prototip unic va fi apoi prezentat la concursul Chantilly Arts & Elegant Richard Mille în perioada 12-15 septembrie. Ulterior va putea fi văzut în standul Renault de la Salonul Auto de la Paris (14-20 octombrie).

Vezi și: (video) Reportaj AutoBlog.MD: Primul contact cu noul și simpaticul Renault 5 E-Tech electric

Cmentariile sunt închise