(video) Emiratele Arabe Unite – o țară din care rușii bogați își aduc mașini scumpe cu avionul
O aeronavă cargo IL-96-400T (cu o sarcină maximă suportată de 92 de tone), care a fost supusă anterior procedurii de restabilire a navigabilității, a început să fie operată de Sky Gates Airlines, o companie care a fost absorbită de Red Wings.
Pe 10 decembrie 2023 a efectuat primul zbor comercial cu mărfuri preluate din străinătate (cu o zi mai devreme a zburat din Moscova în Dubai, de acolo revenind) și a aterizat cu succes pe aeroportul Jukovski, în terminalul marfar al cărui aeronava a fost descărcată.
Și curios este ce se afla printre ”bagajele” care au fost aduse. O filmare arată descărcarea unui nou Porsche 911 Dakar, unul din doar 2.500 care au fost construite (unul singur fiind înmatriculat în Republica Moldova), fapt care demonstrează că importul paralel funcționează fără impedimente, soluție care permite pentru o sumă mai mare de bani, dar și taxe adiționale, obținerea oricărui automobil de pe planetă în ciuda sancțiunilor internaționale aplicate în adresa Federației Ruse.
La momentul de față, Emiratele Arabe Unite sunt un paradis pentru bogații Rusiei, care și-au mutat și își ascund acolo averile, după ce au aflat că sunt pe lista de sancțiuni. Emiratele Arabe Unite au devenit chiar cel mai mare hub pentru aurul rusesc de la începutul războiului în Ucraina. Totuși, EAU își apără poziția cu privire la sancțiunile care vizează cetățenii ruși, declarând că rămân neutre și nu le-au impus careva sancțiuni.
La 15 martie 2023, UE și Joe Biden oficialii au împărtășit îngrijorarea că Rusia continuă să acceseze cipuri și tehnologii confidențiale străine prin țări precum Emiratele Arabe Unite, China, Iran, Turcia și Kazahstan, care acționau ca intermediari. EAU și China, care nu au sancțiuni impuse, ajutau și Rusia să acceseze tehnologia și echipamentele americane/europene.
Amintim că așa-zisul import paralel legalizat de autoritățile ruse (în martie 2022) după invazia în Ucraina este o procedură de import a unui produs necontrafăcut dintr-o altă țară, dar fără permisiunea proprietarului proprietății intelectuale. Importurile paralele sunt adesea denumite gri și produsele ”mișcate” prin lume astfel sunt implicate în diverse probleme legate de comerțul internațional și ale proprietății intelectuale.
Importul paralel se bazează pe conceptul de epuizare a drepturilor de proprietate intelectuală; conform acestui concept, atunci când produsul este lansat pentru prima dată pe piață într-o anumită jurisdicție, importul paralel este autorizat tuturor rezidenților din statul în cauză. Unele țări permit această practică, iar altele nu.
La 28 iunie 2022 președintele Putin a semnat legea importurilor paralele. Legea scutește companiile din Rusia care desfășoară „importuri gri” de răspundere penală și administrativă.
Cmentariile sunt închise