(foto) Primul Porsche 911 Dakar din Moldova şi-a făcut apariţia în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 8 iunie, s-au marcat în întreaga lume 75 de ani de maşini Porsche sau 75 de ani de când brandul auto Porsche s-a născut. Pe data de 8 iunie 1948, modelul Porsche 356 No.1 Roadster primise autorizația generală de operare.

Evenimentul s-a marcat şi la Chişinău printr-o întâlnire a proprietarilor de maşini Porsche, rezumatul căruia vi-l vom arăta separat, însă acest articol este despre oaspetele special venit în Moldova cu ocazia sărbătorii, pe care l-am găsit parcat în PMAN în cadrul unui mini stand special.

Alături de unicul Porsche 911 Sport Classic, vizitatorii expoziţiei în aer liber au avut ocazia să vadă pe viu primul Porsche 911 Dakar din Moldova! Automobilul a fost importat oficial şi va rămâne în ţara noastră!

În imagini puteţi vedea un Porsche 911 capabil de off-road, însă adevărat că nu unul dificil sau extrem. Are o gardă la sol mai mare cu până la 80 mm faţă de cea a unui 911 Carrera obişnuit cu suspensie sport. Maşina se oferă cu anvelope Pirelli Scorpion All Terrain Plus special dezvoltate cu o adâncime de 9 mm a benzii de rulare.

De propulsie răspunde un benzinar boxer biturbo de 3.0 litri şi cu șase cilindri. Produce 480 CP şi 570 Nm. Noua mașină sport sprintează până la 100 de km/h în 3.4 secunde, iar din cauza anvelopelor viteza maximă e limitată la 240 km/h. Standard se oferă cutie PDK în opt trepte şi sistem de tracţiune integrală, direcţie pe puntea din spate, suporturi de motor de pe 911 GT3 şi sistem de stabilizare anti ruliu PDCC.

Modelul 911 Dakar se mai remarcă printre multe altele printr-un spoiler spate ușor şi nou dezvoltat, fix, realizat din CFRP și o capotă din carbon cu prize de aer preluate de la 911 GT3. Există, de asemenea, detalii standard off-road, cum ar fi inelele de remorcare din aluminiu roșu, bosaje proeminente şi elemente de protecție din oțel inoxidabil. Prizele de aer laterale din partea frontală, reproiectate, sunt la fel protejate împotriva pietrelor zburătoare de grile din oțel inoxidabil.

La momentul prezentării sale costase 235.000 de euro. Maşina mai este disponibilă pentru comandă, deşi în total nu vor fi făcute mai mult de 2.500 de exemplare.

Cmentariile sunt închise