(video) Este posibil! Noul pickup prin care poţi încărca chiar şi automobile electrice

Băieţii de la The Fast Lane au devenit primii care au verificat ceea ce în teorie se intuia despre noul Ford F-150. Din câte se pare, generatorul de curent introdus la bordul pickup-ului este capabil inclusiv de a încărca alte maşini, fie ele hibride sau complet electrice!

Pentru experiment a fost ales un BMW i3 care era la îndemână şi care are o baterie relativ compactă de 22 kWh pentru a reduce astfel timpii de aşteptare. Când vehiculul electric a fost conectat la generator la o capacitate redusă de 3.8 kW, timpul de încărcare indicat a fost de aproximativ 6 ore. Însă când generatorul a fost pus să funcţioneze la capacitate maximă, sistemul electronic de la bordul BMW-ului a arătat un timp de mai puţin de patru ore.

De fapt, procesul a durat 3 ore și 25 de minute, dar energia a intrat în doar 18 kWh din capacitatea originală a bateriei. Lipsa celor 4 kWh ar fi motivată de vârsta maşinii şi respectiv a bateriei – şase ani – timp în care elementele degradează.

Apropo, în timpul experimentului, motorul pe benzină al pickup-ului funcţiona la ralanti, iar calculele au arătat că în timpul reîncărcării BMW-ului i3 s-au consumat 11.2 litri de benzină!

Odată cu schimbarea generaţiei, cel mai popular pickup al Americii a devenit disponibil de comandat cu un generator integrat numit Pro Power Onboard. Acesta este disponibil opţional cu o putere de 2.0 kW pe versiunile maşinii cu motor V6 EcoBoost de 2.7 litri şi V8 de 5.0 litri. Însă doar pe versiunea hibridă PowerBoost agregatul este şi poate fi mai performant, semnificativ mai performant.

Amintim că un Ford F-150 cu unitate de propulsie Powerboost este în prezent cel mai puternic pickup din gamă, combinând un nou V6 EcoBoost pe benzină de 3.5 litri cu un motor electric cu 48 CP, care este integrat în cutia de viteze automată cu 10 trepte. Drept rezultat pune la dispoziţie în total 436 CP (la 6.000 rpm) şi 773 Nm de cuplu (de la 3.000 rpm).

Standard pe un F-150 hibrid vine acest generator Pro Power Onboard cu o putere de 2.4 kW, iar opţional unul de 7.2 kW. Puterea pusă la dispoziţie prin el este accesibilă prin prize în cabină și prin până la patru prize de 120 V (20 A) montate într-un perete al benei, existând suplimentar chiar şi o priză la 240 V (30 A) pe versiunea de 7.2 kW. Deci în total cinci prize pentru a conecta cele mai diverse dispozitive şi instrumente, de ce nu, chiar şi un aparat de spălat cu presiune sau un televizor!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/