(video) Euro NCAP a numit şapte cele mai sigure maşini pe care le-a testat în 2017

Anul 2017 a fost cel mai aglomerat pentru organizaţia europeană Euro NCAP, cu aproape șaptezeci de maşini evaluate, iar astăzi au fost anunțate modelele care au demonstrat cele mai bune performanțe ale anului.

Volkswagen apare cu o mare recunoaștere a câștigătorilor în trei categorii – Polo în clasa supermini, T-Roc în categoria off-road și prestigiosul Arteon în clasa executivă.

Pe de altă parte Volvo își consolidează reputația de siguranță cu cel mai bun performer din acest an – noul XC60.

Iată toate modelele anunţate pe categorii: (click pe link pentru a vedea rezultatele testelor în detalii)

Euro NCAP afirmă că majoritatea modelelor testate în 2017 au fost noi pe piață și multe dintre ele au obținut ratingul maxim de cinci stele, care, în raport cu regimul de evaluare din ce în ce mai dur al Euro NCAP, reflectă siguranța mereu îmbunătățită a vehiculelor moderne.

Modelele mai vechi, cele care au suferit un facelift, s-au descurcat mai puțin, evaluările lor, în general fiind mai scăzute decât cele ale mașinilor mai noi, reflectând lipsa sistemelor avansate de protecţie și a tehnologiilor de asistență pentru șoferi.

Vezi şi: Euro NCAP face un raport al celor 20 de ani de muncă. Testele sale au salvat mii de vieţi

“Felicitări pentru Volkswagen! A câștiga titlul de cel mai bun în clasă în trei categorii diferite este o mare realizare și subliniază angajamentul companiei de a oferi clienților săi cele mai înalte niveluri de siguranță. Subaru și Opel oferă de asemenea produse de vârf, în timp ce Volvo continuă să-și sublinieze reputația de siguranță. În general, este încurajator să vedem atât de multe mașini noi, performante atât de bine în toate domeniile de siguranță și să fie echipate cu niveluri mai mari și mai mari de tehnologie de salvare a vieţilor omeneşti”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Euro NCAP a menţionat că sistemele de frânare automată cu funcţie de detectare a pietonilor, testate inițial de Euro NCAP în 2016 şi fără de care în prezent nu se poate lua un rating maxim, au fost deja disponibile pe 82% dintre autoturismele testate în 2017 și în echipamentele standard pe 62% dintre acestea.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/