(video) Experiment: Diferenţa de temperaturi între maşini de diferite culori expuse la soare

Şe ştie că multă lume evită să-şi cumpere maşini închise la culoare pentru că acestea nu doar accentuează murdăria, ci şi absorb mai multă lumină şi căldură. De cealaltă parte, autovehiculele care au o caroserie vopsită într-o culoare deschisă se simt mai reci pe interior şi sunt capabile să reflecta lumina, deşi la fel scot în evidenţă praful şi noroiul.

Un vlogger a decis să se convingă de acest lucru şi a realizat un experiment cu o cameră specială, termală, prin care a putut observa diferenţele de temperatură de pe maşini în diferite culori, dar care stau sub aceeaşi sursă de căldură.

Din start vă spunem că există una relativ simţitoare chiar între alb şi argintiu!

Imaginile de mai sus ne arată diferenţele de temperatură între patru exemplare Toyota Highlander care stau la soare în aceeaşi parcare. Toate patru au culori diferite.

Automobilul de culoare neagră s-a dovedit a fi în mod normal cel mai fierbinte, fiind înregistrată pe capotă o temperatură de circa 71 de grade Celsius. În contrast, SUV-ul de culoare albă este aproximativ de două ori mai rece pe aceeaşi suprafaţă – 45 de grade Celsius.

Dar asta nu este tot! În parcare există şi alte maşini: de culoare argintie deschisă spre gri şi de culoare argintie deschisă obişnuită. Primul a arătat o temperatură de 63 de grade, în timp ce al doilea de 54 de grade.

Vezi şi: (video) Experiment cu o cameră termală: Cât de mult se pot încălzi plăcuţele şi discurile de frână

Vezi şi: (video) Priveşte printr-o cameră termală în cât timp motorul se încălzeşte când afară e ger

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Temperatura pe care o ating anvelopele în timpul unui burnout

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/