(video) Ştiai asta? Temperatura pe care o ating anvelopele în timpul unui burnout

Într-un nou filmuleţ publicat pe canalul Engineering Explained, inginerul Jason Fenske ne arată un lucru interesant şi ceea ce nu putem vedea cu ochiul liber. Acesta a filmat printr-un spectru infraroşu un burnout.

Pentru experiment a fost folosită o cameră termală de model Flir T1K, care costă în jurul a 40.000 de dolari, iar drept protagonist care şi-a “jertfit” anvelopele a fost un roadster Honda S2000.

Din imaginile video putem observa că iniţial temperatura cauciucurilor este de 19.2 grade Celsius. În doar câteva secunde de frecare cu suprafaţa carosabilă aceasta creşte până la peste 160 de grade!

Totodată, bucăţile din profilul benzii de rulare care s-au rupt şi au fost aruncate în părţi pot avea o temperatură de circa 30 de grade, de aceea nu trebuie să staţi prea aproape de o maşină care face un burnout.

Vezi şi: (video) Iată o metodă mai netradiţională de a stinge „o maşină” incendiată

Anterior, acelaşi inginer Jason Fenske ne-a demonstrat de ce ar trebui încălzit motorul înainte de o deplasare iarna, dar şi în cât timp propulsorul atinge o temperatură optimă.

Vezi şi: (video) Priveşte printr-o cameră termală în cât timp motorul se încălzeşte când afară e ger

Vezi aici burnout-ul comun a peste 100 de maşini: Anul 2015 în cifre. Cele mai interesante întâmplări din industria auto (video)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/