(video) Faceţi cunoştinţă cu Victor! Nu veţi crede nici că este un Aston Martin şi nici că are faruri ce pot fi găsite pe eBay

Aston Martin a dezvăluit acum câteva ore, în premieră publică la un concurs de eleganţă, cel mai sălbatic, dar şi cel mai “supărat” (după designul feţei) proiect al diviziei sale de personalizare Q by Aston Martin – Victor!

Modelul este realizat într-un singur exemplar, integral din fibră de carbon, având sub capotă un V12 natural aspirat de 7.3 litri şi cu 848 CP la activ!

Constructorul britanic afirmă că acest automobil, omologat pentru a circula perfect legal pe drumurile publice, este cel mai puternic vehicul cu motor natural aspirat făcut vreodată, dispunând de cel mai performant grup motopropulsor manual din istoria mărcii.

Dezvăluit pe fundalul celei de-a 70-a aniversări de la începutul folosirii denumirii Vantage, această creație a fost inspirată în mod corespunzător de iconicul Aston Martin V8 Vantage din anii 1970-1980, dar și de modelul DBS V8 din anii ’70, care a fost dezvoltat pentru a concura în cursa celor 24 de ore de la Le Mans în calitate de RHAM/1.

Aston Martin RHAM/1

Schemele de culori renăscute, care amintesc de modelul stradal clasic V8 Vantage, împodobesc noul Victor, cu un finisaj de vopsea de lider în industrie – Pentland Green – dar și fibră de carbon cu efect satinat, care completează forma exterioară dramatică a mașinii.

Tehnologia derivată din Aston Martin Valkyrie oferă o soluție de iluminare pură și simplă în spate, în timp ce – la față – grila iconică și farurile unice onorează adevăratele origini ale lui Victor.

În interior, cabina este acoperită din abundenţă cu piele într-o culoare Forest Green, iar cel mai bun cașmir este folosit pentru mediul superior al mașinii. Aceste materiale de lux juxtapun șasiul din fibră de carbon foarte tehnic, care rămâne cu textura expusă la vedere în mare parte.

Aluminiul anodizat, dar și hardware-ul de titan prelucrat și lustruit se adaugă finisajului de înaltă calitate din interior, în timp inserţii din lemn de nuc solid se folosesc pe tabloul de bord al mașinii și, poate cel mai important, ca o singură piesă prelucrată pentru a împodobi vârful levierului cutiei de viteze manuale.

O caracteristică deja familiară pentru Aston Martin este volanul, unul similar fiind utilizat de Vulcan.

Combinând elemente ale modelelor One-77 și Aston Martin Vulcan sub caroserie, Victor este un “topitor” de elemente tehnice de la fiecare dintre aceste modele iconice extrem de limitate, permițând mașinii să se potrivească cu performanțele deduse în design. În plus, mașina beneficiază de experienţa tehnică a acelorași ingineri și tehnicieni care au fost puternic angajați în programul Aston Martin Valkyrie în curs de desfășurare.

Construit pe baza unui monococ din fibră de carbon complet renovat şi a unei carcase posterioare, ambele preluate de la One-77, întregul șasiu și caroserie cântăresc mai puțin decât un original One-77. Livrat prin testarea dinamicii fluidelor computerizate (CFD), axat pe livrarea unor niveluri de forţă de apăsare GT4, oferind în același timp cerințele necesare de răcire ale acestei brute alimentate cu “testosteron” şi în ciuda stilului său de mașină musculară, Aston Martin Victor poate atinge 842 Nm de forță de apăsare la 10 km/h, comparativ cu 525 Nm cât poate arăta un Vantage GT4 pregătit pentru cursă.

Sub capota puternic sculptată și ventilată se află un original motor V12 natural aspirat de 7.3 litri, identic cu cel găsit pe One-77, doar că reconstruit şi modificat la o specificație nouă și unică de către constructorul de motoare de renume mondial – Cosworth. Motorul oferă cifre de performanță excepționale pentru o mașină stradală aspirată natural – 848 CP și 821 Nm de cuplu, comparativ cu cei 760 CP şi 750 Nm cât pune la dispoziţie un One-77.

Toată această putere mare se transmite roţilor spate printr-o transmisie manuală în şase trepte, furnizată de Graziano, ceea ce face din Victor cel mai puternic Aston Martin cu o cutie mecanică. Pentru a asigura atât gradul de utilizare, cât și performanța continuă a grupului motopropulsor al mașinii, având în vedere nivelurile excepțional de ridicate de cuplu oferite, Aston Martin Victor trebuie să fie echipat cu răcitoare duble și un ambreiaj motorsport personalizat, care oferă o experiență de condus concentrată și unică.

Poate că, spre deosebire de mașinile musculare din anii ’70 și ’80, Aston Martin Victor a fost proiectat pentru a oferi o dinamică extrem de concentrată, de aceea a fost echipat cu arcuri inboard și amortizoare similare ca ale supercarului de circuit Aston Martin Vulcan. Disponibil cu setări în șase etape, configurația a fost perfecționată pentru a satisface cerințele condițiilor imperfecte de conducere rutieră.

Echipată fiind cu jante cu mecanisme de blocare centrală, în spatele lor se ascund mecanisme de frânare carbo-ceramice Brembo CMM-R, setate pentru a oferi performanţe ca şi cele de pe o maşină de curse GT3. Pe puntea din faţă sunt discuri de 380 mm în diametru, iar pe cea din spate de 360 mm. Fiecare din cele patru etriere conţine câte şase pistoane.

Preţul maşinii nu se menţionează oficial, însă un vlogger britanic, al cărui filmuleţ l-am ataşat mai sus, dă asigurări că valorează 5.000.000 de dolari! Pe de altă parte, colegii de la thedrive, notează că are un cost de 2.7 milioane de dolari. În plus, tot ei au observat că farurile lui Victor nu sunt originale marca Aston Martin, ci, la dorinţă, pot fi găsite şi cumpărate chiar de pe eBay!

După se dovedește, farurile utilizate pe Victor par să se potrivească perfect cu o piesă comercială realizată de Wipac, o companie ce produce iluminat auto premium, specializata în proiectarea de produse de iluminat exterior cu LED-uri pentru diverse supercaruri și mașini de producție limitată din întreaga lume. Farurile specifice utilizate pe Victor par a fi un model universal pe care compania îl promovează ca un înlocuitor direct pentru orice vehicul care are un far rotund standard de 7 inci.

Asta înseamnă că sunteți mai mult decât binevenit să adăugați aspectul sportiv al celei mai recente creații Aston Martin la clasicul dvs. Land Rover Defender, MINI, Mercedes G-Wagen, Toyota FJ Cruiser sau chiar Jeep Wrangler 🙂

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise