(video) Fantastic! Volvo Trucks a făcut un cap tractor electric autonom care nu este mai înalt decât un om

Volvo Trucks prezintă acum, în 2018, o nouă soluție de transport care constă din vehicule comerciale autonome, care pot contribui la un transport mai eficient, mai sigur și mai curat.

Obiectivul, pe termen lung, este de a le oferi companiilor care au nevoie de servicii permanente de transport, între noduri logistice fixe, o suplimentare a ofertelor curente.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul FL Electric este primul camion complet electric al Volvo Trucks

Creșterea populației lumii și dezvoltarea urbanizării determină provocări semnificative în direcția soluționării problemelor de mediu, cum ar fi ambuteiajele, poluarea și zgomotul excesiv. Creșterea consumului, dezvoltarea rapidă a comerțului electronic și lipsa generalizată a șoferilor pun presiuni tot mai mari asupra găsirii soluțiilor eficiente de transport.

„Potențialul complet al industriei transporturilor nu a fost dovedit încă. Totul sugerează că nevoia globală de transport va continua să crească în mod semnificativ, în deceniul următor. Dacă trebuie să satisfacem această solicitare într-un mod durabil și eficient, trebuie să găsim noi soluții. Pentru a asigura un sistem de fluxuri de mărfuri care funcționează bine, trebuie să exploatăm mai bine infrastructura existentă decât o facem în prezent.

Sistemul de transport pe care îl dezvoltăm poate constitui o suplimentare importantă a soluțiilor de astăzi și poate contribui la satisfacerea multor provocări cu care se confruntă societatea, companiile de transport și cumpărătorii de soluții de transport”, a declarat Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Soluția viitoare de transport concepută de către Volvo Trucks, numită Vera, este destinată să fie utilizată pentru sarcini frecvente și de rutină, caracterizate prin distanțe relativ scurte, volume mari de mărfuri și precizia ridicată a livrărilor. Transporturile între centre logistice sunt exemple tipice, dar pot fi considerate și alte situații de utilizare.

„Sistemul nostru poate fi văzut ca o extensie a soluțiilor avansate de logistică pe care multe industrii le aplică, deja, astăzi. Deoarece folosim vehicule autonome cu zero emisii de gaze și fără nivel de zgomot, pot rula în orice moment al zilei sau al nopții. Soluția utilizează infrastructura rutieră și platformele de încărcare existente, facilitând recuperarea costurilor și permițând integrarea cu operațiunile existente”, explică Mikael Karlsson, Vicepreședinte diviziei de soluții autonome.

Operațiunea este efectuată de vehicule electrice autonome, conectate la un serviciu cloud și la un centru de control al transportului. Vehiculele sunt echipate cu sisteme sofisticate de rulare autonomă. Acestea sunt concepute să localizeze poziția actuală, la nivel de centimetri, pentru a monitoriza în detaliu și a analiza ce se întâmplă cu ceilalți utilizatori ai drumului, apoi să reacționeze cu o precizie ridicată. Vehiculele care operează pe aceeași rută mai cooperează între ele, pentru a genera un flux optim.

Centrul de control monitorizează continuu evoluția transportului și asigură o supraveghere precisă a poziției fiecărui vehicul, a încărcării bateriilor, a conținutului încărcăturii, a solicitărilor de service și a altor parametri. Ca în cazul procesului de producție industrială, viteza și progresul sunt adaptate, pentru a evita așteptarea inutilă și pentru a crește precizia de livrare. În acest fel, vor fi posibile reducerea stocurilor tampon și creșterea disponibilității.

Vehiculele pe care intenţionează să le ofere Volvo sunt folosite drept cap tractoare și sunt compatibile cu vehiculele/remorcile existente. Propulsia este complet electrică, cu zero emisii și cu un niveluri reduse de zgomot. Lanțul cinematic și bateria sunt identice cu cele care sunt utilizate pentru autocamioanele electrice Volvo.

În viitorul apropiat, Volvo Trucks Vera va fi dezvoltat și mai mult, alături de clienții selectați pentru aplicații prioritare. Când va apărea acest produs în serie pentru ca să-l vedem pe drumuri, deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Al doilea camion electric al Volvo Trucks – noul FE Electric

Cmentariile sunt închise