(video) Ferrari Portofino a devenit una dintre cele mai rapide decapotabile din lume datorită Novitec

Un nou program de tuning a fost dezvoltat de către divizia Rosso a companiei de tuning Novitec Group, cea care se ocupă doar de modificarea maşinilor mărcii Ferrari. De această dată tratamentul l-a primit cel mai accesibil Ferrari – Portofino.

Modificările au afectat în primul rând motorul de sub capotă. Unitatea V8 twin-turbo de 3.9 litri oferă o bază excelentă pentru tuning. Specialiștii atelierului au dezvoltat trei kituri diferite pentru Portofino, care dezlănțuie rezervele ascunse în acest motor, dar fără a compromite durabilitatea agregatului.

O serie elaborată de teste au fost efectuate pentru a dezvolta o cartografiere specială pentru cele două module NOVITEC N-TRONIC Plug-and-Play, care sunt adaptate la electronicele de control ale motorului vehiculului. Acestea impun o altă schemă de funcţioare a injecției și aprinderii amestecului de combustibil, dar şi face să crească presiunea turbo compresiei. În această configurație, cu doar cele două module, motorul ajunge să producă în loc de 590 CP şi 760 Nm de cuplu – 668 CP la 7.400 rpm și 851 Nm la 4.750 rpm. Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h coboară de la 3.5 la 3.3 secunde.

Pentru a optimiza și mai mult livrarea de putere, atelierul german instalează, de asemenea, un sistem de eșapament de înaltă performanță care este disponibil în diferite versiuni, cu sau fără sistem de gestionare a sunetului produs prin nişte supape speciale. De asemenea, în funcție de varianta și metalul folosit, oțel inoxidabil sau deosebit de ușor și rezistent la căldură – INCONEL – care este utilizat şi în Formula 1, acestea nu doar cresc şi mai mult puterea totală a maşinii, ci şi îi reduc greutatea cu până la 11 kg dacă este ales cel din inconel. Performanța poate fi crescută în continuare prin nişte catalizatori sport din metal cu 100 de celule.

Vezi şi: (video) Ferrari 812 Superfast s-a ales cu un prim program de tuning de la Novitec Rosso

NOVITEC PERFORMANCE STAGE 2 presupune instalarea unui kit NOVITEC N-TRONIC, sistem de eșapament optimizat din oțel inoxidabil fără supape, sistem de conducte pentru evacuare sub formă de X, înlocuire pentru ţeava de eşapament și înlocuire a catalizatorului din ţeava de eşapament. Rezultatul este 684 CP la 7.400 rpm şi 871 Nm la 4.750 rpm. Acum face 0-100 km/h în 3.2 secunde şi poate duce maşina până la maxim 325 de km/h.

NOVITEC PERFORMANCE STAGE 3 include toate cele enumerate mai sus, însă în locul catalizatorului din ţeava de eşapament se instalează catalizatori sport din metal. În urma acestor modificări motorul produce 675 CP la 7.450 rpm şi 865 Nm la 4.700 rpm.

Pe drum, upgrade-ul de performanță nu este doar evident în accelerarea îmbunătățită și viteza maximă crescută dar, de asemenea, într-un răspuns de accelerație chiar mai instantaneu și mai puternic indiferent de treapta inclusă a cutiei de viteze.

Vezi şi: (foto/video) Novitec Rosso modifică frumos modelul Ferrari GTC4Lusso T

Desigur, la viteze foarte mari, Portofino este capabil să ajungă în doar câteva secunde şi aici aerodinamica, de asemenea, joacă un rol important. Designerii atelierului au dezvoltat o gamă personalizată de componente aerodinamice fabricate din fibră de carbon nevopsită. Ca rezultat, aspectul decapotabilei cu două uși este orientat spre motorsport. Mai mult, pentru a obține o eficiență aerodinamică optimă, forma noilor componente a fost optimizată într-un tunel eolian.

Noul look al automobilului este mai atrăgător acum şi datorită noilor jante care sunt dezvoltate împreună cu americanii de la Vossen, în două modele diferite pentru Portofino. Acestea pot fi vopsite în orice culoare aleasă, în timp ce suprafaţa poate fi periată sau lustruită. Fiecare din ele poate măsura 21 de inci pe puntea din faţă şi 22 de inci pe cea din spate. Anvelopele sport sunt livrate de Pirelli în dimensiuni de 255/30 ZR 21 şi 315/25 ZR 22.

Ni se comunică şi despre intervenţii la suspensie. Novitec poate instala amortizoare sport noi pentru a micşora garda la sol a maşinii cu 35 de mm, iar opţional poate monta componente hidraulice pe puntea din faţă pentru a ridica la nevoie automobilul cu 40 de mm, pentru a trece mai uşor peste borduri sau rampe din parcări, de exemplu. La apăsarea unui buton din nou sau dacă se atinge o viteză mai mare de 80 de km/h, garda la sol se ajustează automat la poziţia originală.

Novitec Rosso poate îndeplini solicitările personale ale oricărui proprietar de Ferrari şi poate aduce la realitate orice îşi imaginează cu referire la interior. Varietatea de culori şi pattern-uri pentru tapiţeria cu piele fină şi Alcantara este nelimitată. Pe lângă acestea există opţiuni din velur, aluminiu şi fibră de carbon.

Novitec nu obişnuieşte să facă publice preţurile produselor sale. Costul lucrărilor se discută individual cu fiecare client în parte.

Vezi şi: (foto/video) Novitec Rosso prezintă Ferrari 488 N-Largo cu 772 de CP

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/