(video) Ford introduce noul Eluminator – motor electric la cutie pentru electrificarea maşinilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford introduce noul Eluminator – un motor electric la cutie (crate engine) destinat electrificării maşinilor cu motoare cu ardere internă!

Acesta a fost anunţat spre sfârşitul lunii august într-un format teaser, însă acum sunt disponibile mai multe detalii, inclusiv o implementare în practică!

Caracteristici cheie:

  • Primul e-crate motor de la Ford Performance Parts este bazat pe propulsorul responsabil de tracţiune, montat pe Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition. Este primul produs din ceea ce va deveni un portofoliu în creștere de piese de performanță și accesorii pentru vehiculele electrice Ford.
  • În perspectivă, Ford Performance intenționează să dezvolte o listă mai largă de componente pentru grupul motopropulsor Eluminator cu unii dintre cei mai importanți producători de performanță, inclusiv sisteme de baterii, controlere și invertoare de tracțiune, pentru a închide bucla cu soluțiile complete de electrificare aftermarket la cheie.
  • Lungimea sa este de 570 mm, adică din punct de vedere al dimensiunilor se apropie de EcoBoost-ul turbo cu patru cilindri şi volum de 2.3 litri al mărcii (597 mm).
  • Produce 285 CP şi 430 Nm de cuplu. Se poate roti cu maxim 13.800 rpm. Cântărește doar 93 de kg.
  • Este legal de folosit cel puţin în toate cele 50 de state americane.
  • Este destinat constructorilor sau entuziaștilor care caută un grup motopropulsor orientat transversal pentru a electrifica o gamă largă de vehicule, de la mașini moderne până la mașini de epocă, pickup-uri și SUV-uri, indiferent de marcă.
  • În cadrul show-ului SEMA 2021, care s-a deschis ieri, Ford a arătat conceptul F-100 Eluminator care a fost electrificat prin intermediul noului produs. Acesta foloseşte două motoare electrice Eluminator şi bateria de pe Mustang Mach-E GT Performance Edition pentru a genera 487 CP şi 860 Nm de cuplu.
  • Conceptul, proiectat și creat de Ford Performance, a fost construit în colaborare cu MLe Racecars și stă pe un şasiu custom de la Roadster Shop. Este vopsit în Avalanche Gray cu accente Cerakote Copper aplicate de Brand X Customs, în timp ce interiorul dispune de o planşă de bord din aluminiu marca JJR Fabrication și tapițerie din piele tăbăcită cu avocado de la MDM Upholstery. Mai este echipat cu jante personalizate din aluminiu de 19 inci marca Forgeline, acoperite fiind cu anvelope de înaltă performanţă Michelin Latitude Sport 275/45R19

Piesa nr. M-9000-MACH-E este acum disponibilă la dealerii autorizați Ford cu depozite de piese sau online pe Ford Performance Parts. Preţul cu amănuntul este de 3.900 de dolari SUA. Se oferă cu toate cablajele necesare, însă setul nu include vreun invertor sau vreo baterie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/