(video) Ford testează şi se pregătește să introducă pe maşini sistemul Geofencing Speed Limit Control

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a lansat un program de testare în Köln, Germania, a unui sistem numit Geofencing Speed ​​Limit Control. Acesta va permite mașinilor dotate cu el să reducă automat viteza în conformitate cu limitele în vigoare pe anumite porțiuni de drum. Tehnologia se bazează nu pe un asistent de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, ci pe un sistem de navigaţie de înaltă precizie.

Pentru ca tehnologia să funcționeze, mașina are nevoie de un sistem de navigație capabil să se actualizeze în timp real. În context, Ford va împărți hărțile sale rutiere în zone de viteză virtuale în funcție de limitele actuale de viteză și va învăța electronica de la bord să le recunoască.

La trecerea graniței unei astfel de zone, mașina va emite o notificare către șofer, iar electronica va reduce automat viteza la un nivel acceptabil. Șoferul poate anula activitatea sa și poate dezactiva controlul limitei de viteză în orice moment. În plus, tehnologia va oferi și posibilitatea „controlului manual”: șoferul însuși va putea seta limite de viteză pentru anumite zone.

Ford testează tehnologia cu sprijinul autorităților orașului Köln pe două vehicule electrice e-Transit. Testele vor continua până în martie 2023.

Tehnologia conectată a Ford ar putea face străzile mai simple, mai sigure și mai ușoare pentru ochi, să-i ajute pe șoferi să evite amenzile costisitoare pentru depășirea vitezei și să reducă nevoia de a fi instalate noi indicatoare de limita viteza sau chiar de a le elimina în perspectivă.

Oficial se menţionează că tehnologia va putea fi implementată în viitor atât pe vehiculele comerciale, cât şi pe cele ce transportă pasageri, deoarece este mai flexibil şi mai eficient.

În Europa, până la 29% dintre decesele rutiere sunt pietoni și bicicliști, în funcție de țară. Crearea zonelor de 30 km/h este considerată una dintre măsurile cheie pentru a reduce riscul pentru pietoni din zonele urbane, deoarece șoferii au mai mult timp să reacționeze, iar viteza de impact este mai mică.

Cmentariile sunt închise