(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BYTON M-Byte, cu ecran curbat de 48 de inci în bord

Acum este de serie! Compania chineză BYTON, fondată de fostul șef al proiectului BMW i8 Carsten Breitfeld și fostul șef al biroului Infiniti din China, Daniel Kirchert, care anul trecut la expoziţia CES din Las Vegas au arătat conceptul unui rival pentru Tesla Model X, chiar în aceste zile prezintă în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt maşina care va putea fi cumpărată în scurt timp – noul M-Byte!

“Fiind unul dintre cele mai importante saloane auto din lume, IAA este o unitate de măsură importantă pentru noi. Suntem pe punctul de a începe producția de maşini în serie, iar feedback-ul din partea mass-media și, în special, de la viitorii noștri clienți, are o relevanță deosebită pentru noi. Dezvăluirea noului BYTON M-Byte arată, de asemenea, efortul plătit de echipă, care a lucrat fără încetare la mașină timp de peste doi ani. În acest timp scurt, împreună am creat o mașină electrică inteligentă dintr-o idee inițială pe foaie albă de hârtie, construind în același timp o infrastructură coerentă cu locații pe trei continente și o uzină eficientă cu tehnologii Industry 4.0 în China. Pe bună dreptate, putem fi mândri de acest lucru”, a declarat Daniel Kirchert, CEO și fondator BYTON.

Noul BYTON M-Byte este un SUV premium și primul produs BYTON care va intra în producție de serie în propria uzină din Nanjing. BYTON M-Byte este o platformă pentru viață, concepută pentru vârsta mobilității partajate și a conducerii asistate.

Prin intermediul unei suprafeţe cum este ecranul, BYTON își îndeplinește promisiunea de a integra o tehnologie pionieră şi centrată pe utilizatori, care va schimba modul în care oamenii îşi petrec timpul în mașinile lor. Ecranul curbat de 48 inci (122 cm) pe care îl are în bord este cel mai mare afișaj din lume într-o mașină de serie.

Cu un preț de start accesibil, o autonomie excelentă și un spațiu superior, BYTON M-Byte este numit cel mai accesibil EV premium pentru utilizarea de zi cu zi.

Noul M-Byte are un design exterior original şi interesant. Aerodinamica este cheia pentru un EV care să asigure eficiența maximă. Cu o linie de acoperiș scăzută, o siluetă elegantă și un coeficient de rezistenţă foarte competitiv, designul exterior reprezintă un corp optimizat din punct de vedere aerodinamic. Montanţii C “plutitori” sunt un element distinctiv, care la fel au funcții aerodinamice pentru a canaliza fluxul de aer în jurul automobilului. Mânerele ușilor sunt retractabile.

Unul dintre elementele de design cheie este o lamă care desparte blocurile optice şi luminile de zi full LED, integrând inscripţia BYTON pe aceasta. În spate, stopurile subțiri la fel sunt echipate cu tehnologie LED. Portofoliul de culori exterioare este compus din variante clasice, precum și culori progresive.

BYTON Smart Surface, nişte suprafeţe care se găsesc în partea frontală şi posterioară, sunt un element cu aspect orientabil care transformă corpul vehiculului într-o interfață de utilizator exterioară. Atunci când conducerea autonomă devine o realitate, aceste elemente de iluminare suplimentare vor comunica cu lumea exterioară. Când nu rulează autonom, aceste suprafețe întâmpină utilizatorul și afișează starea de încărcare a bateriei, de exemplu.

M-Byte este mai compact decât Tesla Model X, dar apropiat de mărimile unui BMW X5: :4.875 mm în lungime, 2.195 mm în lățime (cu oglinzi), 1.665 mm în înălțime şi 2.950 mm îi măsoară ampatamentul. Volumul portbagajului variază între 550 şi 1.450 de litri.

Designul interior al BYTON M-Byte se caracterizează prin spațiul său superior și se realizează prin elemente cum ar fi efectul panoramic al panoului de instrumente sau continuitatea panoului de ușă peste montanţii B. Filozofia de proiectare a BYTON este aceea de a cuprinde conținutul și tehnologia digitală, permițând utilizatorilor să interacționeze în moduri diferite, cum ar fi senzori pentru gesturi, atingere sau control vocal.

În centrul designului interior al lui BYTON M-Byte este ecranul curbat de 48 inci, integrat în tabloul de bord și care permite pasagerilor să se bucure de mai multe servicii digitale. Podeaua plată a permis instalarea unor scaune frontale care se pot întoarce în interior unul către celălalt sub un unghi de 10 grade, facilitând conversația între pasageri și permițând o vizibilitate mai bună a afișajului pentru pasagerii din spate. O configurație opțională dedicată cu patru scaune individuale oferă confort și comoditate extinsă în rândul al doilea.

Opţiunile de culoare şi materiale vor permite o personalizare complexă și creează un echilibru între conținutul digital și materialele naturale.

BYTON M-Byte este o maşină inteligentă şi conectată. Ecranul curbat de 48 de inci oferă trei zone pentru conținut. Utilizatorii pot interacționa cu ecranul central, atât prin intermediul unei tablete de 7 inci, cât și a alteia de 8 inci.

Prima cu ecran tactil este integrată chiar în volan, imediat deasupra zonei unde stă sub un capac un airbag full-size. Al doilea ecran stă în faţa cotierei dintre scaunele faţă şi acesta poate fi operat de pasagerul din dreapta în mod individual de cel al şoferului. Vor fi oferite mai multe moduri de interacțiune cu vehiculul, inclusiv tactile, comenzi vocale sau gesturi, prin recunoașterea feţei şoferului, precum și butoane fizice.

Pentru a asigura că, câmpul de vizualizare a șoferului nu este obstrucționat, afișajul uriaş este situat sub un unghi perfect, astfel încât, chiar dacă urmăreşte ceva conţinut pe ecran, poate sta paralel şi cu ochii pe drum. SUV-ul este echipat cu toate sistemele de siguranţă moderne, iar în cazul unui accident, sticlele ecranelor nu vor pune în pericol pasagerii pentru că dispun de o acoperire specială anti-spargere.

Ce are sub capotă? Aflăm că este făcut pe baza unei platforme proprii folosind aluminiu şi alte aliaje rezistente, cu o baterie integrată în podea. Modelul de bază are un singur motor electric pe puntea din spate, care produce 272 CP, alături de o baterie de 72 kWh care va asigura o autonomie de 360 de km în ciclu realist WLTP.

Modelul superior are două motoare electrice şi sistem de tracţiune integrală. Va oferi 408 CP la activ, o baterie de circa 95 kWh şi o autonomie de până la 435 de km.

BYTON M- Byte va respecta standardele locale de încărcare și va avea portul necesar în funcție de regiune, dar şi interfaţa caracteristică de încărcare GBT/CCS1 sau CCS2. Se spune că rapid, prin curent direct, se va putea încărca cu o putere de 150 kW, iar prin curent alternativ cu o putere cuprinsă între 3.7 și 22 kW. Dacă se optează pentru prima variantă cu un încărcător de 150 kW, bateria se va umple cu energie până la 80% în aproximativ 35 de minute.

BYTON M-Byte este poziționat în segmentul premium cu un preț de pornire extrem de competitiv, de 45.000 € fără TVA. Ca un vehicul complet electric, subvențiile guvernamentale se pot aplica prețului de pornire BYTON M-Byte în mod diferit pe regiuni.

Modelul a fost deja rezervat de peste 50.000 de oameni de pe glob. Clienţii din Europa reprezintă o parte semnificativă din cifra totală, demonstrând interesul ridicat al șoferilor europeni de a adopta maşinile electrice. Cei care au făcut deja rezervări vor avea prioritate în plasarea comenzilor, ceea ce va garanta livrările anticipate, conform planului de lansare pe piețe.

BYTON va deschide posibilitatea de a pre-comanda un M-Byte în prima jumătate a anului 2020. Comanda prealabilă va necesita o plată în avans pentru a deține o poziție timpurie în coada de producție. Vânzările vor demara iniţial în China în prima jumătate a anului 2020, iar la mijlocul acestui an va începe producţia în masă a modelului pentru piaţa chineză. Planurile prevăd lansarea posibilității de a-l precomanda în Europa și America de Nord la fel în 2020, urmând să intre pe fiecare piaţă din 2021.

Ce se va întâmpla între timp? Programul complet de testare a vehiculelor BYTON pentru M-Byte a început la jumătatea anului 2018 și a evoluat constant. Compania se află în prezent în stadiul de testare a Atributului Prototip (AP), cu aproape o sută de vehicule BYTON M-Byte AP construite până acum pentru diverse teste care au loc pe tot globul.

BYTON a trecut mai multe teste intense care nu sunt obligatorii pentru standardele naționale din China. De exemplu, testele de impact frontal cu decalaj mic de 25% al IIHS din America de Nord și cel de impact lateral într-un stâlp, organizat de filiala chineză a Euro NCAP din China, au avut rezultate care depășesc toate așteptările. Testul IIHS de impact frontal cu 25% din suprafaţa maşinii este considerat cel mai strict test de impact frontal din lume.

Proiectarea șasiului și a substratului tehnic a lui BYTON M-Byte sunt concepute pentru a satisface sau depăși confortul și manevrabilitatea liderilor clasei premium, cu accent pe o suspensie dezvoltată corect, frâne progresive și multe altele. Testarea va continua, cu rezultate și repere lansate pe măsură ce BYTON M-Byte avansează spre startul producției.

BYTON se străduiește să obțină cea mai înaltă calitate pentru produsele sale și, din acest motiv, compania și-a construit propria uzină de producție și desfășoară cercetări și dezvoltări independente pentru toate produsele. Situată în Zona de Dezvoltare Economică și Tehnologică Nanjing din provincia Jiangsu, baza inteligentă acoperă o suprafață de 800.000 m², cu o investiție totală de peste 1.5 miliarde USD și o capacitate planificată de 300.000 de unități anual. Fabrica este construită în conformitate cu standardele Industry 4.0, folosind echipamente și tehnologii de producţie de ultimă generație, precum și un sistem inovativ de management inteligent.

Construcția celor cinci ateliere majore – de ştanţare, sudare, vopsire, asamblare și de producţie a bateriilor – a fost finalizată, în prezent cu echipamente instalate și puse în funcțiune.

Centrul de cercetare și dezvoltare BYTON din Nanjing va fi pus în funcțiune în septembrie 2019 pentru a oferi asistență tehnică de ultimă generație și asigurarea calității pentru testarea ulterioară a produsului. Centrul are capacități de cercetare și dezvoltare de primă clasă, care pot susține testele tradiționale utilizate de alte întreprinderi auto avansate, inclusiv un tunel eolian, duș, camere de verificare a etanșeității, precum și cele legate de tehnologiile de bază ale vehiculelor electrice inteligente.

Ce este BYTON până la urmă? BYTON aspiră să construiască vehicule electrice inteligente premium pentru viitor. Mașinile sale integrează tehnologii digitale avansate pentru a oferi clienților o experiență de conducere și mobilitate inteligentă, conectată, confortabilă și ecologică.

BYTON își propune să creeze un brand premium înrădăcinat în China, dar care să aibă o anvergură globală. Sediul său global, baza de fabricație inteligentă și centrul de cercetare și dezvoltare sunt situate în Nanjing, China, în timp ce sediul său din America de Nord, dedicat experienței auto inteligente, conducerii autonome, integrării vehiculelor și a altor tehnologii de vârf, are sediul în Silicon Valley. Un Concept & Design Centre se află în München, Germania. BYTON are, de asemenea, birouri la Beijing, Shanghai și Hong Kong pentru a se ocupa de afacerile externe, marketing, vânzări, proiectare și relații cu investitorii.

Echipa principală de conducere a BYTON este formată din experți de top din lume, din China, Europa și SUA, care au deținut funcții de conducere în companii inovatoare precum BMW, Tesla, Google și Apple.

Vezi mai multe filmuleţe interesante cu procesul de dezvoltare a brandului/maşinilor sale pe canalul oficial de YouTube a BYTON.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise