(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – GFG Style Kangaroo e un sportcar cu gardă la sol de 260 mm

Compania GFG Style, cunoscută de unii şi necunoscută de alţii, a fost fondată în urmă cu patru ani de celebrul Giorgetto Giugiaro împreună cu fiul său Fabrizio (de unde şi provine GFG). Aceştia şi-au făcut propriul brand după ce au părăsit propria companie Italdesign Giugiaro după ce nu s-au înţeles cu noii proprietari din grupul Volkswagen.

Începând de la zero, tatăl şi fiul din dinastia Giugiaro continuă să facă ceea ce ştiu ei mai bine – maşini neobişnuite a căror concepţie depăşeşte prezentul. Anul trecut, la fel la Salonul Auto de la Geneva, au arătat un concept numit Sibylla, iar de această dată au adus un “cangur”.

Fabrizio Giugiaro a conceput această mașină ca un Hyper-SUV – un crossover extrem mascat sub forma unui automobil sportiv, capabil să ofere plăcere de la condus pe orice tip de teren, fie că este un circuit cu asfalt neted sau un traseu cu nisip, pietriş, noroi sau zăpadă. Pentru a se putea descurca, noul prototip numit Kangaroo are o unitate de propulsie electrică, un sistem de tracţiune integrală, roţi directoare spate şi o suspensie complet reglabilă.

Mai exact, maşina din imaginile din articol este un coupe cu două locuri pentru pasageri, cu o lungime de 4.6 metri şi o lăţime de tocmai doi metri, care stă pe roţi cu jante de 22 de inci şi cu anvelope Pirelli Scorpion. Caroseria automobilului este un cadru spațial din aluminiu, acoperit cu panouri exterioare din fibră de carbon şi de policarbonat în zona aripilor.

Printre alte detalii interesante se numără nişte portiere care se deschid în mod tradiţional, însă geamurile laterale sunt combinate cu acoperişul şi se deschid în sus, în timp ce imensa grilă din partea posterioară conţine LED-uri, care, atunci când se aprind, poartă rolul unor semnalizatoare de direcţie. În partea frontală a mai fost montat un splitter retractabil care îşi face apariţia când maşina este condusă dinamic pe drumuri bune, în timp ce în off-road acesta se strânge pentru a îmbunătăţi geometria caroseriei.

În habitaclu nu se remarcă doar sub forma cârmei unui avion, ci şi trei ecrane. Unul este folosit drept panou de bord, altul este poziţionat vertical pe centrul consolei centrale, dar mai există unul foarte lat şi lung care stă practic sub parbriz. Acesta din urmă afişează circular imaginile de pe camerele video exterioare, care înlocuiesc oglinzile retrovizoare tradiţionale. Mai există şi alte camere dedicate pentru sistemul de pilotare automată, însă acesta este încă în dezvoltare.

Tehnic vorbind, acest “cangur” este propulsat de un set de motoare electrice dezvoltate de biroul chinez de inginerie CH Auto. Agregatele produc 490 de CP și 680 Nm de cuplu, fiind alimentate cu energie din bateria cu o capacitate de 90 kWh. Dezvoltatorii promit o acceleraţie de pe loc şi până la 100 km/h în 3.8 secunde, o viteză maximă de 250 de km/h și o autonomie de până la 450 km dintr-un singur plin.

Dacă părţile componente ale unui tren de rulare electric nu mai uimesc pe nimeni, atunci partea cea mai interesantă a acestei maşini este suspensia. Nişte suporturi hidraulice pot schimba garda la sol a maşinii într-un interval de 120 de mm, făcând ca înălţimea maşinii să fie între 1.290 şi 1.410 mm. În cea mai joasă poziţie, garda la sol măsoară 140 de mm şi poate fi modificată până la 190 sai chiar 260 de mm în modul off-road!

De asemenea, când sunt folosite regimurile de rulare pe drumuri obişnuite, suspensia adaptivă a automobilului foloseşte doar câte un arc pentru o singură roată, însă când intră în off-road şi este activat regimul corespunzător, este pus la muncă al doilea set de arcuri!

GFG Style Kangaroo nu este doar o machetă folosită pentru expoziții. Mașina a suportat deja primele teste de viteză gheaţa lacului elveţian din St. Moritz. Perspectivele de apariţie în serie a modelului vor fi identificate după părăsirea Salonului Auto de la Geneva.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise