(video) Noul Audi e-tron GT este gata! Germanii îl arată pe bucăţi, dar şi unde îl vor fabrica

Pasiune pentru detalii, precizie maximă și calitate superioară: noul Audi e-tron GT reflectă toată pasiunea cu care Audi dezvoltă și construiește mașini. Pentru producția noului gran turismo alimentat electric la Böllinger Höfe, care este parte a complexului de producţie de maşini de la Neckarsulm, compania utilizează noi tehnologii personalizate, dar cu toate acestea, retușurile de finisare sunt aplicate de mâini cu înaltă calificare.

Și din moment ce opera de artă dinamică trebuie să sune, de asemenea, bine, Audi a compus un sunet unic pentru noul e-tron GT. Sună puternic și progresiv – așa cum ar trebuie să o facă un Audi autentic.

Audi e-tron GT este prima mașină complet electrică a mărcii care va fi construită în Germania. Startul lucrărilor va fi dat până la sfârşitul anului curent.Unitatea de producție pentru serii mici a fost extinsă, modernizată și transformată pentru noul său rol. Amintim apropo că tot acolo se produce şi modelul de performanţă R8, doar.

Măiestria calificată din instalația anterioară a fost păstrată și este completată de procese digitale și tehnologii inteligente. În timpul expansiunii, planificatorii de producție au utilizat noi metode virtuale. Testele procedurilor de lucru pe linia de asamblare și procesele logistice au fost efectuate pentru prima dată în domeniul virtual, iar planificarea containerelor cu ajutorul tehnologiei VR. Producția de e-tron GT a fost proiectată şi pregătită fără prototipuri fizice – o premieră pentru Audi!

Suprafețe mari ale corpului noului e-tron GT sunt construite din oțel ultra-rezistent și aluminiu. Pentru a produce acest amestec de materiale în cantitățile planificate, a fost înființat un atelier de caroserie care combină măiestria calificată a angajaților cu întregul potențial al tehnologiei de producție automatizată. Acesta constă dintr-o linie inovatoare de asamblare a corpului de-a lungul căreia fiecare caroserie trece de două ori. Este construit în jurul a ceea ce se numește “two-way framer”, în care zece roboți sunt utilizați pentru a atașa panourile laterale interioare și exterioare, combinând toate etapele de fabricație implicate în aderarea părților într-un singur sistem – făcând astfel posibilă producția noului e-tron GT pe spațiul existent.

Procedura de măsurare în linie pentru corpuri este, de asemenea, nouă. Aceasta garantează o precizie și mai mare și poate răspunde foarte rapid la abaterile de minut. Sfârșitul liniei de asamblare a corpului este locul în care măiestria precisă intră în joc: lucrătorii cu experiență potrivesc piese add-on și verifică finisajul corpului completat. Designul expresiv al Audi e-tron GT pune cerințe neobișnuit de ridicate privind calitatea producției – cadrul peretelui lateral, de exemplu, are o adâncime remarcabil de mare de 35 centimetri între punctul cel mai înalt și cel mai jos.

Linia de asamblare extinsă include 36 în loc de cele 16 cicluri anterioare, iar noul e-tron GT o va împărţi cu R8 – această integrare a două mașini complet diferite din punct de vedere tehnic este unică în Grupul Volkswagen. Ambele modele sunt mutate folosind aceleași vehicule de transport fără șofer și un sistem “monorail” alimentat electric. La o stație a liniei, oamenii și roboții lucrează unul lângă altul. O imprimantă 3D este, de asemenea, la îndemână pentru a produce ajutoare de asamblare personalizate, la cererea angajaților.

Odată finalizată, fiecare mașină este condusă pe o distanţă de 40 de kilometri de drumuri publice, care includ și tronsoane pe autostradă și de trafic urban.

Fie că este vorba de calitate, design sau caracteristici tehnice – noul Audi e-tron GT este o mașină ambalată cu toată pasiunea Audi. Acest lucru este valabil și pentru sunetul pe care îl produce în mişcare. Inginerii Rudolf Halbmeir şi Stephan Gsell au conceput și proiectat sunetul electronic progresiv – pe calculator, în laboratorul de sunet, în interiorul mașinii în mișcare și în studiile clienților.

Podcast în care inginerii de sunet povestesc cum l-au făcut

Ca în cazul oricărei mașini electrice, e-tron GT dispune, de asemenea, de sistemul de avertizare acustică (AVAS), deși încorporat într-un spectru acustic mai larg. Un difuzor montat în partea din față a vehiculului emite sunetul AVAS. Pentru clienții care comandă pachetul de sunet opțional, se adaugă un al doilea difuzor mare în partea din spate. În paralel, două difuzoare din interior oferă o experiență sonoră emoțională. Două unități de control mixează continuu acest sunet bazat pe variabile, cum ar fi viteza sau poziția acceleratorului. Sistemul Audi drive select permite șoferilor să stabilească dacă și cât de intens doresc să experimenteze sunetul!

Sunetul produs de noul Audi e-tron GT

Fapte și cifre

Producţie:

  • Producția lui Audi e-tron GT va avea loc la Audi Böllinger Höfe, linie deschisă în 2014 în cadrul fabricii din Neckarsulm. Extinderea și conversia sa au avut loc în 2019 cu noi metode de planificare virtuală.
  • Atelierul de caroserie pentru e-tron GT este în jur de 85% automatizat, fiind compus din zece stații cu un total de 34 de roboți.
  • Gestionarea optimă a zonei cu o linie de asamblare a corpului de-a lungul căreia fiecare corp trece de două ori. Procesul “two-way framer” combină mai multe etape de fabricație într-un spaţiu limitat.
  • Măsurarea în linie fără corelație este o nouă tehnologie care oferă cea mai mare precizie, cu o abatere maximă posibilă de doar +/-0.20 milimetri.
  • Linia de asamblare comună pentru Audi e-tron GT și Audi R8, în ciuda conceptelor lor tehnologice diferite, este unică în Grupul Volkswagen.
  • Diferite tehnologii transportoare pe linia de asamblare: 20 de vehicule de transport fără șofer, noi transportoare aeriene alimentate electric şi conduse pe şine, stație de transfer autonomă.
  • Cooperare om-robot pentru lipirea geamurilor din față și din spate.
  • Ajutoare de asamblare personalizate de la imprimanta 3D, bazate pe ideile angajaților.

e-sound:

  • Dezvoltarea sunetului electronic pentru Audi e-tron GT cu creativitate muzicală și competență tehnică: a fost proiectat pe calculator, în laboratorul de sunet și în mașină.
  • 32 de elemente sonore individuale se ocupă de redarea sa ponderată și modulată pe baza datelor de gestionare a unității.
  • Pachet de sunet opțional: două unități de comandă în compartimentul de bagaje, două difuzoare externe pe mașină și două difuzoare interne în portierele posterioare.
  • Caracteristicile sunetului pot fi ajustate în mai multe etape folosind Audi drive select.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/