(video) Cea mai rapidă maşină din parc. Poliţia rutieră din Moscova se laudă cu o nouă achiziție

În cinstea aniversării a 85 de ani de la fondarea poliţiei rutiere ruseşti a fost lansat un filmuleţ, un scurtmetraj numit “În căutarea securității”. Acesta prezintă activitatea instituției, experienţa acumulată, dar şi câteva dintre automobilele pe care le deţine în parc.

Este prezentat şi un Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ de ultimă generaţie, actualmente cea mai nouă şi rapidă maşină de poliţie, care este folosită pentru patrularea şoselelor din regiunea Moscovei.

https://www.instagram.com/tv/CQ1PwiCATFj/
Teaserul scurtmetrajului

Mașina cu motorizare mild hybrid, care produce în total până la 634 CP şi 1.100 Nm, poate face 0-100 km/h în 4.2 secunde şi rula cu până la 280 de km/h. În Rusia, costul unui astfel de model depăşeşte 150.000 de euro.

Imaginile mai arată că acest SUV este dotat cu un calculator cu sistem numit Pit-Stop, prin care este posibil de conectat la camerele de supraveghere ale traficului şi de identificat vitezomanii în timp real. Ascunderea de o astfel de mașină nu va fi ușoară, susţin poliţiştii ruşi.

Mai există în flota poliţiei capitalei şi cel puţin un Volkswagen Amarok. Acesta nu serveşte doar pentru tractări, ci şi pentru atenționarea celorlalţi participanți la trafic despre ocolirea unui obstacol, în acest caz fiind vorba despre o maşină defectată care s-a oprit pe autostradă.

Însă cea mai comună mașină de poliţie, nu doar în Moscova, ci şi în multe alte regiuni din Rusia, este Skoda Octavia facelift de generaţie anterioară. Câteva mii de exemplare au fost cumpărate în anii 2019-2020 şi distribuite inspectoratelor din toată ţara.

https://www.instagram.com/tv/CQ255Ccg68V/

Cmentariile sunt închise